Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto stijgt, Elon Musk in B-actie of dip?

Inmiddels is de Europese handelsweek ten einde. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast blikken we vooruit. Gaat Elon Musk dit weekend de Bitcoin weer omhoog stuwen of krijgen we een nieuwe dip? Onze analyse.

Uiteraard beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt licht, cryptomarkt voorzichtig positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.577,93 ($ 32.442,83). Dit is 0,55% hoger dan gisteren en ook hoger dan tijdens de crypto break van gisteren.

Ook het sentiment bij de overige cryptomunten in de top 25 is voorzichtig positief. We zien wel wat negatieve resultaten, maar met een verlies van 3,13% is InternetComputer (ICP) de enige cryptomunt die een negatief resultaat van betekenis schrijft. Onder de groene koersen is de stemming voorzichtig positief. Grootste stijger is UniSwap (UNI) met 5,37%. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Technische analyse: nieuwe tegenslag voor Bitcoin onderweg?

De opleving van eerder deze week zorgde voor een positieve onderbreking van de neergaande trend die we al een tijd zien. Vraag is natuurlijk of deze bull–run doorzet. Op basis van de technische analyses zien we dat de koers van de Bitcoin na de opleving tegen het simpel voortschrijdend gemiddelde over 20 dagen aanloopt. Zodra de koers die waarde benadert stoppen de investeringen weer.

Dit duidt op een zeer voorzichtige markt. Daarmee lijkt deze waarde langzaam als een weerstand te gaan gelden. Hoe langer het duurt voor de koers door deze weerstand breekt, hoe groter de kans is dat het bearish sentiment terugkeert. Daarbij zien we dat de short-posities toenemen bij koersen boven $ 32.000,-.

Gaat Elon Musk dit weekend de cryptomarkt weer beheersen?

De B-word conferentie heeft wel wat consternatie verzorgd. Zo konden we vanmorgen al zien hoe Jack Dorsey Bitcoin gaat integreren in zijn social media platformen zoals Twitter. Nu is het de beurt aan Elon Musk om in actie te komen.

Hij zei namelijk in de discussie, die je hier terug kunt kijken, dat Tesla weer Bitcoin zal accepteren als de mining met minimaal 50% schone energie gebeurt. Inmiddels ligt er een rapport, waaruit blijkt de mining ban van China niet alleen voor verhuizing, maar ook voor vergroening van miners zorgt. Inmiddels lijkt men al over de 50% te zijn. Men verwacht zelfs dat de energie binnen 5 jaar voor 90% hernieuwbaar is en dat de crypto-industrie in 2031 uitstootvrij kan zijn.

Elon Musk laat inmiddels weten dat hij met een due diligence de bevindingen uit het onderzoek laat controleren. Mocht Elon Musk bevestigen dat Tesla definitief weer Bitcoin accepteert lijken de technische statistieken weer even minder belangrijk.

Het wordt dus een belangrijk weekend.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!