Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 jul 2021

Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt, Fibonacci analyse en EU regels

Het is weer lunchtijd, dus een mooi moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we een Fibonacci-analyse voor de Bitcoin en staan we stil bij nieuwe EU-regels voor de crypto-industrie.

Uiteraard beginnen we met de live Bitcoin prijs en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 26.230,21 ($ 30.879,95). Dit is 4,40% hoger dan tijdens de lunch van gisteren, maar zeker nog niet genoeg voor een positieve week.

Ook de rest van de cryptomarkt laat vandaag een positief sentiment zien. Met name Polygon (MATIC) maakt mmet een koersstijging van liefst 32,72% in 24 uur een opvallende comeback. Op de site van Tradeincrypto.com, waar je alle live cryptoprijzen kunt volgen, zien we hoe meer cryptomunten de winst in dubbele cijfers schrijven.

Fibonacci-analyse Bitcoin geeft indicatoren voor herstel

Het herstel van de Bitcoin prijs en het terugkomen boven de belangrijke $ 30.000,- grens komt na een zogenaamd ”double bottom pattern’ en dat is indicatie voor herstel. Er zijn echter andere factoren, zoals de RSI en MACD die wel tekenen van herstel tonen, maar nog bearish zijn. Om deze bearish patronen te doorbreken zijn de ogen nu gericht op de koers van rond $ 31.300,-. Deze zal eerst gebroken moeten worden om van een reversal te kunnen spreken.

In de Fibonacci analyse zien we dat de 0,85 Fib inmiddels getraceerd is, waardoor we kunnen spreken van een geldige vlakke correctie. Als deze doorzet ontstaat er ruimte voor groei en zijn de de volgende weerstanden te verwachten op $ 36.000,-, $ 37.278,- en $ 42.181,-.

Aan de andere kant is het zaak om boven de laagste koers van gistteren ($ 29.279,-) te blijven om dit herstel te bestendigen. Als dit niet gebeurt ligt verdere daling weer op de loer. De hele analyse met grafieken kun je hier zien.

Nieuwe Europese regelgeving voor crypto in de maak

In de strijd tegen het witwassen wil de Europese Commissie de mogelijkheden voor anonieme transacties verder terugdringen. In een nieuw gepubliceerd voorstel wil zij de regelgeving voor crypto-transacties en bewaring gelijk stellen aan die van reguliere geldoverboekingen binnen de Europese Unie. Dit betekent twee grote veranderingen:

  • Als eerste wil men dat crypto-handelsplatformen bij iedere transactie persoonlijke gegevens, zoals namen, adressen, rekeninggegevens en geboortedatum van de verzender vastlegt, maar ook de namen van ontvangers.
  • Daarnaast wil men het gebruik van anonieme cryptowallets verbieden.

De maatregelen zouden per 2024 in moeten gaan. Je kunt het voorstel hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt, Fibonacci analyse en EU regels
Sluiten