WANT Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, crypto wisselt. Morgen bull-rally?

Tech Robert Kroes 28 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn ook in Amerika de beurzen weer gesloten. Wij bekijken de actuele Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we waarom er morgen kans is op een bull-rally.

Zoals je van ons gewend bent beginnen we onze crypto update met een overzicht van de actuele prijs van de Bitcoin en de real life prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, actuele prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven is de live Bitcoin prijs EUR 31.945,- ($ 38.904,38) en dat is 0,38% hoger dan gisteravond.

Daarmee houdt de Bitcoin het midden in een wisselende cryptomarkt, waar we zowel winnaars als verliezers zien. De grootste verliezer is op dit moment Polygon (MATIC), dat 7,21% verliest. Sterkste stijger is nog steeds Eos (EOS), met een + van 17,14% in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zie je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag.

Waarom analisten morgen een Bitcoin rally verwachten

Morgen is het weer de laatste vrijdag van de maand. Dit betekent dat om 10 uur Nederlandse tijd de maandopties van de Bitcoin vervallen.

Door de correcties in de afgelopen maand zijn veel opties al eerder gedwongen geliquideerd. Daarom vervalt er morgen ‘slechts’ $ 22,22 miljard en daarmee is dit voor Bitcoin de kleinste maand-experiatie van dit jaar.

De markt heeft de tendens om te bewegen naar het ‘max pain point’. Dit is de uitoefenprijs waartegen de meeste open optiecontracten waardeloos aflopen. Deze ligt rond $ 50.000,-. De huidige koers ligt daar meer dan $ 10.000,- onder. Als we dus weer een beweging richting het ‘max pain point’ zullen zien betekent dit daarmee een rally voor de Bitcoin. Aangezien het ‘max pain point’ nog geen betrouwbaar verleden heeft bij een lage expiratie zoals die vanmorgen is het de vraag of dit effect morgen optreedt.

Krijgen we ook een Ethereum (ETH) rally?

Naast de Bitcoin-opties nemen ook de Ethereum (ETH) opties, futures en andere dirivaten een steeds prominentere plek in de portefeuille van cryptohandelaren in. De huidige koers van Ethereum (ETH) bedraagt EUR 2.281,75 ($ 2.780,11). Wanneer we naar de actuele stand van zaken op de optiebeurzen kijken zien we dat er 189.000 call opties expireren tegenover 153.900 put-opties. Daarmee zouden de neutrale tot bullish call opties een overwicht van 23% hebben, waarmee een koersstijging voor de hand zou liggen. Deze redenatie gaat echter niet helemaal op.

Immers, met nog minder dan 24 uur te gaan lijkt het recht om Ethereum (ETH) te kopen niet erg aantrekkelijk. Ook het recht om de cryptomunt voor $ 2.300,- of minder te verkopen lijkt niet erg aantrekkelijk. Wanneer we deze extremen eruit halen zien we dat het beslissende punt op $ 3.000,- ligt.

Bij deze koers zouden er 30.700 call opties liggen tegenover 15.000 put opties. Er zou dus een rally kunnen ontstaan, maar een verdere analyse leert dat de kans dat investeerders de munt nog voor expiratie op of over $ 3.000,- niet heel groot is aangezien men nogal schrik heeft na de eerdere correcties. Ook hier kunnen we de betrouwbaarheid van de analyses door de korte historie van Ethereum opties nog niet goed inschatten. Morgenochtend om 10 uur weten we meer, dus zullen we daar in onze lunch-update zeker op terugkomen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen