WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin herstelt na blunder, Elon Musk weer bezig

Tech Robert Kroes 21 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten, dus tijd voor de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast bespreken we hoe een blunder vanmorgen voor een koersdip zorgde en hoe Elon Musk weer bezig is met de Bitcoin.

We beginnen uiteraard met de actuele prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten zetten herstel door

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 33.316,,64 ($ 40.720,75) en dat is 2,50% hoger dan tijdens de lunch van gisteren.

Hiermee blijft de Bitcoin achter bij de meeste prijzen van de top 25 cryptomunten. Er zijn verliezers, zoals Internet Computer (ICP), dat met 9,65% verlies in 24 uur momenteel de meeste schade lijdt. Dit is echter een uitzondering die de regel van een herstellende markt bevestigt. De grootste stijger is Solana (SOL), dat met 9,10% de groene golf leidt. Op de website van Tradeincrypto.com zien we veel meer groene cijfers bij de live cryptoprijzen, die je op elk moment, dus ook het weekend kunt raadplegen.

Prijs Bitcoin herstelt snel na blunder in vroege ochtend

Vanmorgen zagen we even een scherpe daling van de Bitcoin prijs. Met name op de Engelse markt ging de munt kort onderuit. Dit kwam door een blunder bij cryptofinanciër BlockFi. Mensen die daar een lening uitgekeerd kregen, kregen betaald in Bitcoin in plaats van Amerikaanse Dollars. Zo kreeg één gebruiker 700 Bitcoin in plaats van $ 700,-. In totaal heeft men naar schatting zo’n 10 miljoen dollar teveel uitgekeerd. De startup doet er alles aan om de munten terug te halen, maar snelle debiteuren hebben de munten al weggesluisd.

Elon Musk is weer bezig

Na alle ophef van eerder deze week dacht Elon Musk dat het wel tijd was voor een nieuwe Twitter-storm. Allereerst liet hij weten dat hij bereid is om de milieuclaim te onderzoeken en wellicht weer te investeren. Om dit te laten gebeuren roept hij de top 10 cryptominers op om aan te tonen hoeveel van de energie die zij verbruiken herbruikbaar is.

Ook liet hij zich weer uit over de DogeCoin (DOGE). In een post van gisteren had Musk namelijk ook over Doge getweet en bleek op de laptop in de achtergrond een dollarbiljet met het Dogelogo te zien. Hierop speculeerde men of Musk hintte op een koers van $ 1,- per Doge. Musk reageerde niet direct en verklaarde dat hij de sticker had gehad van een trouwe volger. In dezelfde Twitterdraad vroeg men zich af of Musk zou verkopen als de koers een dollar zou zijn. Zijn antwoord was duidelijk.

Hoewel dit duidelijk positieve signalen lijken zien we niet zulke grote koersstijgingen meer naar aanleiding van de Tweets van Musk. Dit bevestigt ons vermoeden dat we gisteravond bespraken, te weten dat men minder lijkt te reageren op de Tweets van Elon Musk.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen