Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin stijgt, crypto daalt. Dit zeggen experts

De lunch staat weer op tafel en dus bekijken we de actuele prijs van de Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe bijzonder deze prijsontwikkeling voor Bitcoin (niet) is en hoe experts over de huidige situatie denken.

Uiteraard beginnen we mete de actuele prijs voor Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen cryptomunten dalen verder

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 33.155,66 ($ 40.296,22) en dat is 2,58% hoger dan gisteren.

De Bitcoin prijs is daarmee een positieve uitzondering op een nog steeds bloedrode cryptomarkt. Cardano (ADA) is met 1,01% koersstijging de enige cryptomunt die een positief resultaat schrijft. Alle andere cryptomunten in de top 25 presteren nog steeds (zwaar) negatief. Grootste verliezer is Aave (AAVE), dat 22,43% inlever, maar op de site van Tradeincrypto.com zien we dat de meeste live cryptoprijzen niet vrolijk stemmen.

Let op: wegens technische werkzaamheden laadt de koerstabel nog steeds iets langzamer dan gewoonlijk. De prijzen zijn live.

Hoe (ab)normaal is deze prijsdaling van de Bitcoin?

Als je je laat leiden door het nieuws en met name de stampei die Elon Musk maakt zou je al snel kunnen denken dat we een zeer uitzonderlijke situatie zien. Als we echter een historische vergelijking maken met het koerspatroon van de Bitcoin in eerdere jaren na de halving komen we tot een opvallende conclusie. Laten we de vergelijkingen bekijken.

Zoals de bekende Bitcoin investeerder Raoul Pal inzichtelijk maakt is de koersontwikkeling van de Bitcoin in dit jaar na de halving griezelig nauwkeurig vergelijkbaar met die na eerdere halvings. Het is dan ook logisch dat veel partijen er nog steeds vanuit gaan dat deze mega-correctie geen obstakel vormt voor de koersrecords die voor eind dit jaar voorspeld worden. Sterker nog, men verwacht dat de Bitcoin dominantie, die de laatste periode daalde, weer sterk zal stijgen.

 Experts blijven dan ook optimistisch

We zien dan ook dat experts optimistisch blijven. Zo vroeg persbureau Reuters aan een aantal vooraanstaande experts hun mening. Onder andere Ruud Feltkamp van Cryptohopper gaf aan dat veel mensen nog steeds vertrouwen hebben in de grootste cryptomunt. Zij zien dan ook een uitgelezen mogelijkheid om juist nu in te stappen. Uiteraard biedt zo’n beslissing geen zekerheid en is uitgebreid onderzoek noodzakelijk.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin stijgt, crypto daalt. Dit zeggen experts
Sluiten