Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 jul 2021

Crypto update: Prijs Bitcoin onzeker, Problemen voor Cardano en Polygon

Inmiddels is de eerste handelsdag op de Amerikaanse beurzen ook voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de onzekerheid over de Bitcoin prijs en de problemen die analisten voorzien voor Cardano (ADA) en Polygon (MATIC).

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 26.084,16 ($ 30.832,20). Dit is 2,69% lager dan gisteravond en ook lager dan tijdens onze Grayscale unlock special van afgelopen zaterdag.

Toch doet de Bitcoin het niet slecht vergeleken bij de top 25 cryptomunten. Deze tonen namelijk zonder uitzondering verliezen. De grootste daling is voor Polygon (MATIC), dat 9,24% verliest ten opzichte van gisteren.

Bitcoin beleggers verward over de prijs

Nu de psychologisch belangrijke $ 30.000,- in beeld komt wordt er weer meer gespeculeerd over de prijs. Het scenario van een koersval lijkt weer dichterbij te komen. De markt lijkt op dit moment weer sterk verdeeld tussen de pessimisten die inderdaad een verdere val verwachten en de optimisten, die juist een nieuwe bull-rally voorzien. Dit zien we ook terug in de statistieken. Zo wordt er druk gespeculeerd op een eindejaar koers tussen de $ 20.000,- en $ 22.000,-.

Aan de andere kant zien we dat de val van de koers steeds minder steil verloopt. Dat betekent dat steeds meer handelaren niet happig zijn om bij deze prijs (boven $ 30.000,-) te verkopen. Dit betekent dat zij dus een prijsstijging verwachten. Daarnaast toont de ADX-indicator dat de bears steeds minder sterk worden. Ook hier zou dus een verandering op komst kunnen zijn.

Problemen voor Polygon (MATIC) en Cardano (ADA)

Analisten zijn meer uitgesproken over de koerstrend, of beter gezegd het lot, van de Polygon (MATIC) en Cardano (ADA). Of dit echter positief nieuws is…

Gaat Polygon (MATIC) 60% verliezen?

Polygon (Matic) was een van de cryptomunten die erg profiteerde van de bull-rally in het eerste half jaar. Volgens analisten van FX-street wacht de koers van Polygon een zware crash, waarbij het verlies van vandaag zal verbleken. In onderstaande video leggen zij uit waarom zij verwachten dat het nieuwe koersdoel $ 0,40 is.

Als deze verwachting uitkomt zou de koersdaling 60% kunnen bedragen. Zo erg wordt het voor Cardano (ADA) volgens analisten niet, maar ook daar lijkt geen reden tot juichen.

Men ziet namelijk ook hier druk op basis van de technische analyses en verwacht een prijsdaling voor de komende week. Volgens hen komt er pas weer koopdruk als de Cardano prijs daalt tot $ 1,04.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
Crypto update: Prijs Bitcoin onzeker, Problemen voor Cardano en Polygon
Sluiten