Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt. Volop tegenstrijdigheden

In deze WANT  crypto lunch bekijken we natuurlijk weer de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we tegenstrijdigheden voor de Bitcoin en de Ripple.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele cryptoprijzen.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen top 25 crypto ook

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 32.060,92 ($ 39.133,27). Dat is 4,96% hoger dan tijdens de lunch van gisteren en ook hoger dan bij het sluiten van de Amerikaanse markten gisteravond.

Ook de andere live prijzen van cryptomunten uit de top 25 profiteren van het positieve sentiment. We zien uitsluitend groene cijfers. Polkadot (DOT) noteert met een winst van 17,04% in 24 uur momenteel het beste dagresultaat.

Prijs Bitcoin zorgt voor tegenstrijdigheid in technische analyses

De technische analyses van de Bitcoin worden uiteraard beïnvloed door de actuele koers. Nu deze de afgelopen dagen weer herstelt van de eerdere correcties zien we een tegenstrijdig beeld. We zien dat de koers beweegt tussen $ 36.000,- en $ 40.000,- en daarmee horizontaal beweegt. Door die beweging ontstaat een zogenoemd wimpelpatroon in de technische analyses. Dit wimpelpatroon indiceert een koersdaling tot $ 27.000,-.

Andere analisten hebben een veel positiever beeld van de koersverwachting. Zo ziet de Nederlandse analist Plan B een opvallend patroon van v-vormen ontstaan tegen het eind en het begin van iedere maand. Hij vraagt zich af of dit institutionele beleggers zijn die de dip kopen. Als dat het geval is verwacht hij geen correctie, maar een fors herstel. Zijn bevindingen zie je hierna.

Het is dus belangrijk om jouw eigen onderzoek te doen en te bezien hoe je kunt handelen in onzekere omstandigheden.

Ook tegenstrijdigheden voor de Ripple (XRP): wel of geen schikking

Een andere ontwikkeling die de cryptomarkten bezig houdt is de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse financieel toezichthouder SEC. Zij stellen dat de Ripple (XRP) als security gezien moet worden. Bij de lancering van Ripple (XRP) in Amerika zijn de vereisten voor lancering van een security niet gevolgd en daardoor vindt de SEC dat er sancties moeten worden genomen.

De rechtszaak duurt inmiddels al enige tijd en Ripple (XRP) verweert zich kranig. De SEC heeft een aantal belangrijke moties bij de rechter ingediend en verloren. Hierdoor zou volgens analisten hun positie geschaad zijn en zou de SEC willen schikken. Aan de andere kant heeft de SEC juist gevraagd om een aanvullende periode van 60 dagen om bewijs te mogen overleggen door verklaringen en getuigenverhoren. Dit lijkt duidelijk niet de strategie van een partij die snel wil schikken.

Uiteraard is een eventuele schikking van invloed op de koers van de Ripple (XRP). Aan de andere kant zou een volledige procedure met uitspraak van de rechter zekerheid bieden over de positie van andere cryptomunten. De SEC zou namelijk bij winst van deze procedure meer cryptomunten aan kunnen pakken op basis van de ‘security’ wetgeving. Ook hier dus een belangrijke tegenstrijdigheid die, net als de Bitcoin koersverwachting, om gedegen eigen onderzoek vraagt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!