Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs BTC stijgt, crypto mix. BTC bodem in zicht? Kopen?

De Amerikaanse markten zijn weer gesloten, dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Wij bekijken de BTC prijsstijging en blikken we vooruit. Is dit het moment om de Bitcoin te kopen?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, terwijl prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.004,28 ($ 38.385,26). Dit is 2,57% hoger dan toen de markten gisteravond sloten.

De prijzen van de top 25 cryptomunten wisselen. Er zijn verliezers zoals de Shiba Inu (SHIB), die met 4,66% het grootste verlies van de dag noteert. De grootste winst van de dag is voor Terra (LUNA), die 9,10% stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Live Bitcoin prijs stijgt door crisis in Rusland

Na een spannende dag stijgt de live Bitcoin prijs door de crisis in de Oekraïne. Zoals onze collega’s van Tradeincrypto.com vanmorgen al analyseerden is deze stijging vooral ingegeven door de speculatie dat rijke Russen cryptomunten kopen om de sancties van Europa en Amerika te ontduiken.

Dit is natuurlijk koren op de molen van de Amerikaanse media. Zo pakt CNN uit met een artikel waarin wordt beschreven waarom het voor de Russen makkelijker dan ooit is om financiële sancties te ontwijken. De New York post schat Russische investeerders inmiddels voor $ 23 miljard aan crypto investeren.

Of deze stijging te waarderen valt is daarom de vraag. Enerzijds omdat de Russen deze bezittingen ten gelde zullen maken als zij niet gemakkelijk meer over andere liquide middelen kunnen beschikken. Anderzijds is dit natuurlijk koren op de molen van partijen die de cryptosector als destabiliserende factor zien.

Dit is de BTC-verwachting op korte termijn

Door het herstel van de prijs zien we dat de Bitcoin op de bodem van de Ichimoku cloud handelt. Daarbij komt dat de Bitcoin zich weer herstelde van $ 34.800,-. Deze koers wordt nu gezien als de bodem van de huidige correctie-rally. Een derde bullish ontwikkeling voor BTC is dat het voortschrijdend gemiddelde over 100 weken fungeert als supportniveau voor de BTC prijs. Men verwacht dan ook minimaal consolidatie tussen $ 34.000,- en $ 36.000,-. Dit komt overeen met de bodem van de Ichimoku Cloud.

Handelaren concluderen dan ook dat de paniek over is. Dit temeer omdat de goudprijs na de opleving van eerder vandaag, weer zakt. Optimistische analisten zien zelfs mogelijkheden voor de Bitcoin om verder te klimmen naar $ 40.000,-. Volgens hen zouden ook Altcoins 20 tot 45% kunnen stijgen.

Is dit het moment om Bitcoin te kopen?

In een uitgebreid gesprek over portfoliomanagement tijdens deze crisis sprak Bloomberg-specialist Mike McGlone tijdens The Wolf of All Streets podcast over de ontwikkelingen. Hij noemt de Bitcoin daarbij zelfs een goede koopoptie voor investeerders met een lange beleggingshorizon die hun cash willen laten werken. De hele podcast kan je hier bekijken.

Veel andere analisten zijn net als ik van mening dat dit wel een erg positieve kijk op de gang van zaken is.

Voor zover ik kan zien is de markt nog veel te onzeker om uitspraken over langere termijn te doen. De populariteit van de Bitcoin als escape voor Westerse sancties kan een fikse tik voor de reputatie van de munt en zelfs van de crypto-industrie als geheel betekenen. Daarbij zijn er diverse scenario’s mogelijk die de impact op de financiële markten doet voelen. Uiteraard is dit geen reden om eventueel rendement te laten liggen. Het advies is dan ook goed onderzoek te doen naar het beleggen in onzekere markten. Deze 5 tips kunnen je daarbij wellicht helpen. Wij volgen de markt in ieder geval op de voet en brengen je morgen weer op de hoogte van de stand van zaken met onze crypto lunch.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!