Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: prijs BTC & crypto daalt. Fake SHIB & bull XRP & DOGE

Iets vroeger dan gewend bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook bekijken we hoe Coinmarketcap 3 Fake Shiba Inu Tokens noteert en daar vreemd op reageert. Tot slot bekijken we waarom Dogecoin (DOGE) bullish is en Ripple (XRP) bullish kan worden.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto blijven dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.052,88 ($ 42.434,96). Dit is 3,40% lager dan gisteren en ook lager dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook bij de andere prijzen van de top 25 crypto zien we vandaag vooral rode cijfers. Grootste uitzondering is de Dogecoin (DOGE), die een + van 12,64% noteert, maar daarover later meer. Grootste verliezer van de dag is Cosmos (ATOM), dat 7,98% verliest in 24 uur. Uiteraard kan je op ieder moment en dus ook het hele weekend op de site van Tradeincrypto.com de live crypto prijzen volgen.

Aangezien we gisteren al uitlegden waarom de Bitcoin momenteel negatief is bekijken we een aantal actuele ontwikkelingen.

Coinmarketcap noteert 3 fake Shiba Inu (SHIB) tokens en reageert vreemd

Het team achter Shiba Inu (SHIB) constateerde dat er op Coinmarketcap 3 fake contractadressen (BEP20, SOLANA en Terra) zijn genoteerd. Dit is onmogelijk, want Shiba Inu (SHIB) is alleen te verhandelen als ERC-20 token. Degenen die de andere adressen gebruiken raken hun munten en fiat dus kwijt aan oplichters. Het vreemde is dat Coinmarketcap klaarblijkelijk eerst niet wilde reageren op de incidentmelding, dus besloot Shiba Inu zelf te waarschuwen middels een Tweet.

Hierop volgde zulke woedende reacties van de achterban, ook wel de Shiba Army genoemd, dat men de Army opriep kalm te blijven.

Reactie Coinmarketcap maakt situatie vreemder

Inmiddels heeft Coinmarketcap wel gereageerd. De reactie is curieus te noemen. Zij zegt dat de adressen niet malafide zijn, maar dat er een ‘wrapped’ version van de munt gelanceerd zal worden die wel ‘cross-chain’ is. Ook krijgt het team nog een uitbrander over bereikbaarheid.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd….

Prijsstijging Dogecoin (DOGE): Elon Musk bevestigt…

We berichtten gisteren al dat er aanwijzingen zijn dat er bij Tesla afgerekend kan worden met Dogecoin (DOGE). Vanmorgen bevestigde Elon Musk in een zeer korte Tweet dat Tesla merchandise inderdaad af te rekenen is met Dogecoin (DOGE). Over het afrekenen van Tesla’s rept hij echter met (nog) geen woord. Toch was de onderstaande simpele boodschap genoeg voor de bull run die we nu zien.

Overigens is de vraag hoe duurzaam deze prijsstijging is. Vanmorgen steeg de cryptomunt namelijk 25% in waarde. Op het moment van schrijven is daar bij een huidige Dogecoin (DOGE) prijs van $ 0,1997 nog 14,60% van over.

Hoe snel wordt Ripple (XRP) bullish?

Voor Ripple (XRP) was er goed nieuws en slecht nieuws in de zaak met de SEC. Het goede nieuws is dat de rechter de speech van SEC’s voormalig directeur William Hinman over Ethereum (ETH) heeft toegelaten als bewijs. Dit is gunstig voor Ripple (XRP), want hierin gaat Hinman in op de status van Ethereum en de zwakke punten in argumentatie van de SEC dat Ripple een security zou zijn.

Het minder goede nieuws is dat de rechter de termijn voor aanbrengen van bewijs mogelijk gaat verlengen tot 28 februari. Toch zijn analisten positief. Zij houden rekening met een schikking of uitspraak in het voordeel van Ripple (XRP) en een bullish prijsuitbraak. Ook de technische analyses duiden op positieve koersbeweging.

Op dit moment is er echter nog geen reden tot juichen. De huidige Ripple (XRP) prijs bedraagt $ 0,773 en verliest daarmee 2,69% ten opzichte van gisteren. Wij blijven de zaak uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!