Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. Rusland stopt, whales en voetbal

Inmiddels is het lunchtijd, dus bekijken we zoals gebruikelijk de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe Rusland klaarblijkelijk stopt met het kopen van crypto. Ook bekijken we hoe whales de dip van cryptomunten pakken. Tot slot bekijken we hoe steeds meer cryptobedrijven de voetbalwereld opzoeken.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt, prijzen top 25 crypto dalen ook

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 37.826,46 ($ 41.667,07). Dit is 4,25% lager dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen. Alleen Cosmo (ATOM) noteert met + 3,71% een winst in de afgelopen 24 uur. Het grootste verlies van de dag tot nu toe is met -7,71% voor Solana (SOL). Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele komende weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Verliest crypto doordat de Russen stoppen?

Na de sterke stijging van de cryptokoersen aan het begin van de week zien we een correctie. Dit is niet ongebruikelijk, want de stijging ging eigenlijk te snel om duurzaam te zijn. Toch is de correctie nu ook fors. Alleen in de afgelopen 24 uur stroomde er al $ 98 miljard uit de markt.

Daarbij valt op dat de handel vanuit Rusland, die eerder deze week nog tot recordhoogte steeg, opdroogt. Data van diverse online-metrics bedrijven tonen dat het handelsvolume vanuit Rusland de afgelopen dagen met meer dan 50% gedaald is. Daardoor twijfelen insiders eraan of crypto door de Russen gebruikt wordt om sancties te omzeilen. In ieder geval neemt de handel en daarmee het vertrouwen van de meeste investeerders af.

Whales grijpen hun kans en kopen massaal

Een categorie beleggers die wel vertrouwen blijft houden in de markt bestaat uit crypto whales. Analyses van hun wallets laten zien dat met name de Ethereum whales sterk investeren in ETH-20 tokens. Zo worden er enorme aankopen van Shiba Inu (SHIB) en Polygon (MATIC) vastgelegd. Effect op de prijs heeft dit nog niet. Waar de live prijs van Shiba Inu (SHIB) momenteel met $ 0,00002507 een verlies van 2,11% noteert heeft Polygon nog meer in te halen. De huidige Polygon (MATIC) prijs is namelijk $ 1,559. Dit is 3,35% lager dan gisteren.

Crypto en voetbal steeds vaker een 1-2 tje

We zien steeds vaker dat cryptobedrijven samenwerking zoeken met voetbalclubs. Zo konden we recent al melden dat Manchester United een forse sponsordeal sloot en Manchester City haar stadion in Metaverse gaat bouwen. Dat smaakte voor ‘City’ klaarblijkelijk naar meer.

Vanmorgen werd namelijk bekend dat zij een lucratieve sponsordeal sloot met een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. OKX (voorheen bekend als OKEx) zal de officiële crypto exchange partner van Manchester City worden. Daarmee komt het logo en de naam op tenues van de dames- en herenvoetballers en de e-sporters. Ook komt er advertentieruimte in het stadion en op het opleidingskamp.

In Spanje noteerde Real Betis een vergelijkbare deal met Alchemy Pay (ACH), dat oplossingen biedt om fiat-crypto betalingen te doen. Naast reclame lijkt de betaalprovider ook ondersteuning te gaan bieden bij de entree van Real Betis op de NFT- en Metaverse markt. Overigens gaan dergelijke sponsordeals niet automatisch goed. Zo misten veel sportclubs hun sponsorbijdrage toen fantoken Iconiq token (IQONIQ) onderuit ging.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen en bekijken vanavond hoe de Bitcoin het weekend in gaat.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!