Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto lunch: Prijs BTC en crypto mixt. Goed nieuws & ETH (killer) update

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarin zien we ondanks goed nieuws gemengde resultaten. Uiteraard bespreken we het goede nieuws uit Rusland. Verder hebben we een update over een bullish uitbraak voor Ethereum (ETH). Tot slot bekijken we de Ethereum killers.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt licht, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 38.229,46 ($ 43.696,80). Dit is 0,36% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Bij prijzen van de top 25 crypto zien we een wisselend beeld. De grootste verliezer is Shiba Inu (SHIB), dat 3,34% verliest in 24 uur. De meeste winst is voor de Leo Token (LEO), die met + 53,92% een ware koersexplosie laat zien. Daarbuiten is de markt redelijk kalm. De grootste stijger is Avalanche (AVAX) met + 3,24%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard alle live cryptoprijzen analyseren.

Goed nieuws uit Rusland zet markt nog niet in beweging

Enige tijd geleden berichtten we al over de voorgenomen crypto ban in Rusland en de bemoeienis van Vladimir Putin. Dit lijkt nu effect te hebben gesorteerd. In plaats van een crypto ban komt er juist een officiële status voor cryptomunten in Rusland.

Vanmorgen gaf het officiële staatspersbureau een verklaring uit waarin de regering aankondigt crypto te willen integreren in het financiële systeem. Men werkt daarvoor aan regelgeving die ervoor moet zorgen dat consumenten beschermd wordt en dat financiering van criminaliteit wordt tegengegaan.

Overigens zal de regelgeving er wel toe leiden dat de anonimiteit deels wordt opgeheven. Ook zal men naar verwachting een speciaal portaal inrichten voor transacties van fiat (gewoon) geld naar crypto. In deze vertaling van het persbericht kun je meer lezen.

Crypto rally voor Ethereum (ETH)?

Analisten die de transacties rondom Ethereum (ETH) volgen zien dat de interesse van institutionele beleggers toeneemt. Dit komt volgens analist Benjamin Cowen naast de toenemende interesse ook door de verlaging van transactievergoedingen (zogenaamde gas fees) en de komende hard fork, waarbij Ethereum 2.0 gelanceerd zal worden.

Hij verwacht dan ook een sterke uitbraak van de koers die de waarde op kan drijven naar $ 7.000,- tot $ 8.000,-. Ook op korte termijn zijn de voortekenen goed. In onderstaande analyse zie je de verwachtingen op korte termijn.

 Kan de Ethereum (ETH) prijs ook bearish worden?

Zoals altijd is er wel een keerzijde aan de medaille. Zoals je in onderstaande analyse kunt zien is er een kans op een bearish koersontwikkeling, maar daar houden analisten pas rekening mee als de koers onder de $ 3.000,- komt.

De live Ethereum prijs is momenteel $ 3.151,69 en steeg in de afgelopen 24 uur 1,82%. Daarmee lijkt een bearish scenario vooralsnog theoretisch.

Hoe gaat het met de Ethereum killers? Vitalik Buterin bijt van zich af

Ethereum (ETH) is momenteel koploper als het gaat om connectiviteit met andere tokens en projecten, maar veel mensen speculeren dat concurrentie sterk kan worden aangezien Ethereum problemen heeft met kosten en schaalbaarheid. Deze andere munten, zogenaamde Ethereum killers, zijn vaak sneller en goedkoper. Ethereum-oprichter Vitalik Buterin laat in een statement duidelijk weten hoe hij hierover denkt. Het risico van vergroting van schaalbaarheid is centralisatie en daar waarschuwt hij voor.

De opmerkingen verleiden direct tot een blik op de zogenoemde Ethereum killers. Het kritiekpunt van Buterin over centralisatie lijkt vooral gericht op Solana (SOL).

Crypto Solana (SOL) onder druk door eigen populariteit

Daar zien we inderdaad dat de kosten lager zijn, maar dat er ook problemen ontstaan. Het probleem is dat Solana vaak getroffen wordt door overbelasting van het netwerk, waardoor het netwerk crasht.

Klaarblijkelijk maakt dit beleggers schrikachtig, want de live Solana (SOL) prijs is $ 113,70. Dit is 0,23% lager dan gisteren. Het maandresultaat is echter nog steeds 19,82% lager.

Cardano (ADA) blijft grootste kanshebber op titel Ethereum killer

Als we de Ethereum killers bekijken blijft de grootste kans op het verslaan van Ethereum momenteel voor Cardano (ADA). Zoals we eerder deze week zagen blijft men de schaalbaarheid vergroten en kunnen investeerders dit waarderen. Dat zien we ook aan de huidige Cardano (ADA) prijs. Deze is momenteel $ 1,198. Dit is 1,10% hoger dan gisteren, maar het weekresultaat is al + 8,86%.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!