Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 feb 2022

Crypto update: prijs BTC & crypto stijgt: LTC, SHIB, DOGE en NFT update

Inmiddels is het weer tijd voor onze crypto update. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast delen we updates over Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) en NFT’s.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen fors

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.441,27 ($ 38.682,64). Dit is 4,68% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd en ook hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren die we iets eerder publiceerden.

Ook bij de top 25 crypto zien e een positief sentiment. Afgezien van de stable coins zien we alleen groene cijfers. Een aantal cryptomunten noteert de stijging zelfs in dubbele cijfers. De snelst stijgende waarde is die van Solana (SOL), met een stijging van + 17,87% in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

De cryptomarkt is vandaag flink in beweging, dus er zijn genoeg updates te delen. Wij zetten een aantal belangrijke ontwikkelingen op een rij.

Waarom kopen veel Ethereum whales Shiba Inu (SHIB)?

Investeerders die in Ethereum (ETH) investeren kopen vaak ook andere coins die op de Ethereum blockchain verhandeld worden. Een van de tokens die veel gekocht wordt door Ethereum (ETH) whales is momenteel volgens analytici de Shiba Inu (SHIB). De munt verloor in januari liefst 36,16% in waarde en investeerders hopen waarschijnlijk op een herstel. Daarnaast schermt de organisatie met een aantal grote ontwikkelingen. Wellicht hopen zij te profiteren van eventuele prijsstijgingen. Op dit moment bedraagt de Shiba Inu (SHIB) prijs $ 0,00002165 en dat is een stijging van 3,98% ten opzichte van gisteren.

In onderstaande video zien we dat een speculatie op de Shiba Inu (SHIB) prijs niet verrassend is, aangezien onderstaande analyse laat zien dat een verdubbeling van de prijs mogelijk kan zijn.

Verrassing… Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin werkt aan… Dogecoin (DOGE)

Inmiddels blijkt dat de Dogecoin (DOGE) na de attentie van Elon Musk nog een bekende crypto-influencer aan zich gebonden heeft. De meme coin is bezig om het validatieproces om te zetten naar Proof of Stake en heeft daarbij de hulp van niemand minder dan Ethereum oprichter Vitalik Buterin. In onderstaand interview gaat hij in op zijn enthousiasme voor Proof-of-stake validatie. Ook deelt hij zijn toekomstvisie op crypto en proof of stake.

Daarmee lijkt Dogecoin (DOGE) op weg om een serieuze cryptomunt met eigen functionaliteit te worden en het imago meme-coin van zich af te schudden. De live prijs van deze crypto bedraagt op dit moment $ 0,1430. Dit is 2,58% hoger dan gisteren.

Gaat Litecoin (LTC) profiteren van de MimbleWimble update?

Het ontwikkelteam van Litecoin kondigde aan dat de Mimblewimble Extetention Upgrade uitgerold gaat worden. Dit betekent dat de munt meer mogelijkheden gaat bieden voor vertrouwelijkheid van transacties. Bovendien wordt de schaalbaarheid vergroot.

Met deze update komt een project ten einde waar men al vanaf 2019 aan werkt. De Litecoin (LTC) prijs bedraagt op dit moment $ 111,20 en dat is een stijging van 4,52% ten opzichte van gisteren.

Voormalig Disney CEO ziet enorme mogelijkheden voor NFT, maar Kanye doet niet mee

Inmiddels heeft Disney zich op het pad van de NFT’s gewaagd. Samen met VeVe heeft zij inmiddels haar eerste NFT’s op de markt gebracht. In een uitgebreid interview laat voormalig Disney CEO Bob Iger zijn licht schijnen over de de ontwikkelingen op dit gebied en hij ziet haast onbeperkte mogelijkheden voor NFT’s. Wel voorziet hij een probleem met copyright schendingen. Het hele interview, waarin ook streaming en andere ontwikkelingen ter sprake komen, is hier te beluisteren.

Ook veel artiesten zijn druk in de weer met NFT’s. Een van de artiesten die daar niet aan meedoet is Kanye West. Hij verklaarde via Instagram dat hij zich op de echte wereld blijft storten. Ook de enorm populaire podcast-host Joe Rogan neemt afstand van de NFT’s. Vandaag kunnen we met de lancering van de Lamborghini NFT zien hoe populair de markt is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC & crypto stijgt: LTC, SHIB, DOGE en NFT update
Sluiten