Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt. Tegenstrijdige Bitcoin signalen

Tech Robert Kroes 2 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe verdeeld de markt is. Zowel technische analyses als fundamentele factoren geven tegenstrijdige signalen…

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs stijgt, top 25 crypto blijft positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.307,42 ($ 38.660,01). Dit is 0,55% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook het sentiment bij de top 25 cryptomunten blijft positief. Afgezien van sommige stable coins en ChainLink (LINK) dat -0,99% noteert zien we alleen groene cijfers. De grootste winst van de dag is voor Solana (SOL), dat 9,15% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Technische en on-chain analyses Bitcoin tegenstrijdig

De vraag is natuurlijk of we met de aanhoudende, gestage stijging van de Bitcoin de bodem gezien hebben. De technische en on-chain analyses geven een tegenstrijdig beeld.

Historische vergelijking technische analyses hint op bullish reversal

Als we een aantal technische vergelijkingen maken en deze in de tijd plaatsen zien we dat deze grote gelijkenissen vertonen met de bodem van de correctie van juni 2021. We kunnen ons nog herinneren hoe hierna een herstel en bull-rally plaatsvond die uiteindelijk in november tot een nieuwe all time high voor Bitcoin leidde. De hele technische en historische vergelijking met grafieken zie je hier.

Bitcoin MACD geeft verkoopsignaal

Daartegenover staat dat de moving average convergence/divergence (MACD) indicator vandaag een ‘verkoopsignaal’ gaf. Hiermee is het koopsignaal van dezelfde indicator, dat sinds juli 2020 gold, vervallen. Volgens analist Katie Stockton gaan we hiermee een consolidatiefase in die maanden kan duren. Daarbij verwacht ze dat als de Bitcoin niet in staat blijkt de prijs boven $ 37.400,- te houden, er een verdere daling zal volgen. De koersbodem wordt daarbij volgens haar, met een tussenstop rond $ 30.000,-, gezocht op $ 27.000,-.

Ook fundamentele factoren Bitcoin tegenstrijdig

Daarnaast zien we tegenstrijdige signalen als we meer fundamentele factoren bekijken.

BTC Supply laagste in jaren

Een van de technische indicatoren is de hoeveelheid Bitcoin die de beurzen op voorraad hebben. De gedachte daarbij is dat een lagere voorraad voor de beurzen betekent dat er meer BTC in separate wallets wordt bewaard om te bewaren, waarmee gespeculeerd wordt op koersstijgingen. Dit is een beetje self-fulfilling prophecy, want als er minder aanbod is bij gelijkblijvende of stijgende vraag stijgt de prijs. We zien dat het percentage BTC in omloop in beurswallets op het laagste punt in jaren is met 13,27%. Dit zou dus een sterk bullish signaal moeten zijn.

Optiepremie laat angst voor verdere koersdaling zien

Als we echter naar de premies voor futures en opties kijken zien we dat met name de optiemarkt nog beducht is. De zogenoemde 25% delta skew laat een waarde van 10 of hoger zien. Daarmee impliceert men dat men een koersdaling verwacht en dus een hoge premie rekent. Overigens kun je zelf uiteraard ook in futures en opties handelen of je in die markt verdiepen als indicator. Onze collega’s van Tradeincrypto.com stellen graag de specialistische beurs Huobi aan je voor.

Analisten bullish over lange termijn, maar sceptisch over korte termijn

Gisteren zagen we al dat experts verwachten dat er eerst nog één grote correctie zal volgen voordat we een bullish koersontwikkeling richting recordkoersen kunnen verwachten. Ook vandaag zien we dat veel experts, waaronder de Nederlandse Michaël van de Poppe verwachten dat de Bitcoin na een korte correctie binnen afzienbare tijd weer richting $ 40.000,- en $ 50.000,- zal gaan. Het blijft dus vooral op korte termijn een onzekere markt, maar ook dan kan je een rendement op jouw crypto investering boeken. Wij blijven de markt natuurlijk volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen