Crypto update: prijs BTC en prijzen crypto dalen door EU-nieuws. Wat nu?

Tech Robert Kroes 1 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de beslissing die de EU vandaag nam tegen illegale cryptotransacties. Wat zijn de gevolgen en wat denken insiders?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 41.320,72 ($ 45.825,95). Dit is 2,54% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 zijn in mineur. Sommige crypto noteren vandaag wel een winst. Het beste resultaat van de dag tot nu toe is met + 5% voor Tron (TRX). Bij de verliezende crypto lijdt Shiba Inu (SHIB) met -5,74% het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Europees Parlement stemt vóór ban van anonieme crypto transacties

De prijsdaling op de cryptomarkt is een reactie op een stemming die vandaag door de Europees Parlement gehouden werd. In deze stemming, een amendement op de komende cryptoregelgeving, stemde men vóór een KYC (know your customer)-policy voor crypto wallets.

Dit betekent dat aanbieders van cryptomunten in de EU informatie verzamelen van personen die transacties ter waarde van meer dan EUR 1.000,- doen via crypto wallets. Deze informatie moet ook gedeeld worden met toezichthouder. Deze regelgeving gaat onder meer gelden voor transacties via wallets zoals MetaMask enWalletConnect, maar ook voor bekende wallets als Trezor en Ledger.

Wat betekent deze regelgeving voor crypto?

Allereerst betekent dit dat aanbieders van betaalopties hun infrastructuur drastisch moeten aanpassen. Zo moet men van iedere transactie boven EUR 1.000,- via een wallet de KYC-informatie verzamelen en zorgen voor doormelding van alle transacties naar autoriteiten.

Overigens is de precieze handelswijze nog niet bekend. Het voorstel moet namelijk nog bekrachtigd worden door onder meer de Europese Commissie en de Europese Raad. Ook komt er nog een consultatieronde waarin voorstellen tot wijzigingen kunnen worden ingediend.

Hoe reageert de cryptomarkt op deze regelgeving?

De cryptomarkt staat uiteraard niet te springen bij dit idee. Zij zien dit als een ‘huge setback’ en vinden dat deze ontwikkeling de innovatie van crypto tegengaat.

Daarnaast wijzen deskundigen op de inbreuk op de privacy van gebruikers. Zo komen er in feite restricties op het gebruik van wallets (die moeten eerst goedgekeurd zijn) en daarnaast zullen zowel private als publieke organisaties veel meer persoonlijke data in handen krijgen. Daarbij is deze data gevoelig omdat zij gegevens over personen, betaalverkeer en identificatiemethodes zal bevatten, waardoor hackers vroeg of laat toe zullen slaan.

Daarbij wordt gevreesd voor inkomsten en veiligheid. Deze stap zou aanbieders en traders er namelijk wel eens toe aan kunnen zetten om de EU te verlaten en ‘off-shore’ te handelen, waarbij naast inkomsten ook juridische bescherming wegvalt. Het is dus zaak om deze procedure goed te volgen.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen en doen morgen weer verslag tijdens onze Bitcoin lunch.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Bronnen:

Cryptopotato.com, Bitcoinist.com en Decrypt.co

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen