Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 augustus 2020

Franse winkel lekt prijs PlayStation 5 en dat brengt goed nieuws

Dat de PlayStation 5 eind dit jaar uitkomt, dat weten we. En we weten ook wat voor games er op beschikbaar gaan zijn. Maar de prijs van de nieuwe spelcomputer, dat blijft de grote vraag.

En met die vraag ontstaan er geruchten. De algemene tendens daarbij is dat de PlayStation 5 qua prijs duurder gaat zijn dan de PlayStation 4. Als we echter kijken naar de de Franse winkelketen Carrefour, dan zien we daar wat goed nieuws.

PlayStation 5 valt qua prijs mee

Want de Franse winkelketen Carrefour had per ongeluk al zijn pre-order pagina al live gezet voor de PlayStation 5. Daarbij zijn de prijzen getoond voor zowel de Digitale versie van de nieuwe spelcomputer als de gewone variant. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de digitale versie, die dus niet over de mogelijkheid beschikt om discs af te spelen, goedkoper wordt. En volgens Carrefour gaat die versie 399 euro kosten. Dat is dezelfde prijs waarvoor de PlayStation 4-versie werd gelanceerd. De gewone spelcomputer wordt 100 euro duurder en gaat 499 euro kosten. Bekijk hieronder de afbeelding die opgepikt is door de Franse website Phoneandroid.

PlayStation 5 prijzen
Dit zouden de prijzen zijn (Afbeelding: Phoneandroid)

Toch is het maar de vraag of dit de echte prijzen gaan zijn voor de PlayStation 5. Dat vraagteken wordt vooral opgeroepen wanneer je kijkt naar de andere prijzen die genoemd worden. Alle accessoires worden namelijk voor 49,90 euro aangeboden. En dan lijkt het er toch sterk op dat deze prijzen gelden als zogenaamde placeholders. Ik verwacht namelijk niet dat een oplaadstation net zoveel gaat kosten als een headset.

3 oktober bestellen

Mocht er wel waarheid zitten in deze prijzen voor de PlayStation 5, dan zou die waarheid ook kunnen gelden voor wanneer je hem kunt bestellen. Volgens de website gaan de pre-orders vanaf 3 oktober live en kun je dan je geld gaan uitgeven voor de nieuwe spelcomputer. Hopelijk maakt Sony zelf snel zijn plannen bekend. Wil je meer lezen over de nieuwe spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Franse winkel lekt prijs PlayStation 5 en dat brengt goed nieuws
Sluiten