WANT Crypto update: prijs Bitcoin en crypto stijgt door Facebook + fout

Tech Robert Kroes 11 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is ook de handelsdag in Amerika geëindigd. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Als we dat doen zien we fikse prijsstijgingen. Wij leggen uit wat Facebook daarmee te maken heeft. Tot slot bekijken we een fout bij de ontwikkelaars van Shiba Inu (SHIB) en de gevolgen voor investeerders.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de actuele prijs van de Bitcoin en actuele prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen crypto stijgen

Op het moment van schrijven is de prijs van de Bitcoin EUR 46.549,19 ($ 56.658,02). Dat is 2,16% hoger dan gisteravond en ook hoger dan tijdens de mini-dip die we vanmiddag zagen.

De hele cryptomarkt herstelt snel van deze kleine teruggang. Op dit moment zien we alleen maar stijgende cryptoprijzen. Koploper is Eos (EOS) dat liefst 43.50% winst in 24 uur noteert. Er zijn echter meer cryptomunten die stijgen met dubbele cijfers. Het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com is dan ook het bekijken waard.

Bitcoin en crypto herstellen door Facebook

Het is opvallend en sneller dan verwacht dat de markt stijgt. Dit lijkt vooral te maken te hebben met een mysterieus bericht dat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg postte. Op de foto zien we twee nieuwe bewoners, namelijk zijn geiten. De cryptomarkt slaat vooral aan op de namen die hij zijn nieuwe vrienden gaf, namelijk ‘Max’ en ‘Bitcoin’. Max Bitcoin is natuurlijk voor dubbele interpretatie vatbaar en de cryptogemeenschap ziet de aankondiging van koersstijgingen als logische verklaring.

Zuckerberg gaf (geen) aanvullende verklaring, maar voedde met dit bericht de eerdere geruchten over de ‘Tesla-Bitcoin’.  Het idee is nu dat hij ze in privé gekocht heeft. Hierdoor raakte de markt opgewonden en zijn de koersen stijgende. Vraag is natuurlijk hoe bestendig zo’n rally is als deze gebaseerd is op geruchten en niet op intrinsieke feiten.

Shiba Inu (SHIB) maakt een fout waar Vitalik Buterin van profiteert

Shiba Inu (SHIB) is een cryptomunt die als grap is gestart door anonieme ontwikkelaars als antwoord op de Dogecoin (DOGE). Deze munt begon ook ooit als meme coin, maar is inmiddels een serieuze cryptomunt, mede dankzij de steun van Elon Musk. Een van de ‘grappen’ in de nieuwe cryptomunt is dat ontwikkelaars hun munt niet zomaar ‘verbranden’, maar bij wijze van verbranding op de cryptowallet van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin stortten.

Aangezien er gigantisch veel munten in omloop zijn dacht men dat de waarde zo laag zou blijven dat Vitalik Buterin er nooit iets mee zou doen. Zo zouden de munten dus de facto verbrand zijn. Afgelopen weekend steeg de munt met liefst 1.500% in waarde toen Dogecoin (DOGE) een dip kreeg na de uitzending van Elon Musk.

Hierop werden investeerders wakker en gingen op onderzoek uit. Het blijkt dat Vitalik Buterin inmiddels 50% van de munt in eigendom heeft door alle ‘verbrandingen’. Na dit weekend blijkt dit bezit val liefst 505 miljard SHIB een waarde van $ 16 miljard te hebben. Dit betekent dat de munt enorm in waarde zou dalen als Buterin zijn bezit ten gelde zou maken. Dit lijkt overigens niet het geval, want de man bezit ook een miljardenbelang in Ethereum (ETH) en daar heeft hij ondanks de snelle waardestijgingen ook nog geen munt van verkocht, zo redeneert men. Klein verschil, Ethereum (ETH) is zijn munt en zijn ‘kindje’, de SHIB is dat voor zover bekend niet. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen