Milton Broen
Milton Broen 2 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Primeur: dit model met een bionische arm doet mee aan de New York Fashion Week

In de modellenwereld staat perfectie centraal. Alles moet tot in de puntjes kloppen als jij het wil maken in deze wereld. Er heerst daarom ook een groot taboe op modellen met een handicap. Model Rebekah Marine probeert daar tijdnes de komende New York Fashion Week een einde aan te maken met een knap staaltje techniek.

Een model met een bionische arm

De 28 jarige Rebekah Marine is geboren zonder volgroeide onderarm. Hierdoor heeft zij een bionische arm van Touch Bionics, genaamd de i-limb quantum. Een model met een bionische arm zou het niet ver schoppen in de modellenwereld zou je denken. Niets is minder waar. Rebekah doet namelijk dit jaar mee aan de New York Fashion Week om te laten zien dat gehandicapte mensen er ook prachtig uitzien. Ook in de modellenwereld.

Rebekah Marine

Rebekah kreeg op jonge te horen dat ze niet voor de modellenwereld is gemaakt. Ze gaf haar droom op, ging verder studeren en had een normale voltijdbaan. Echter bleef er bij haar een onvoldaan gevoel heersen aangezien ze toch wilde bewijzen dat ze het wél ver zou kunnen schoppen in de modellenwereld. Rebekah vond de juiste bionische arm en begon te beseffen dat haar handicap juist in haar voordeel begon te werken. Ze werd populair omdat ze anders was dan de rest.

Inzetten voor het groter goed

Rebekah is nu druk bezig om andere mensen met een afwijking ook een toekomst te kunnen bieden in de modellenwereld. Dit doet ze in samenwerking met het Lucky Fin Project. Deze organisatie leert kinderen om te gaan met hun handicap zodat hun toekomst er niet onder hoeft te lijden. Wat een nobel en gaaf initiatief!

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Primeur: dit model met een bionische arm doet mee aan de New York Fashion Week
Sluiten