Netflix komt volgende maand met vijfde seizoen Prison Break

De eerste vier seizoenen van Prison Break zorgden voor een wereldwijd succes. In 2009 kwam echter een einde aan de serie en fans hadden afscheid genomen van Michael Schofield en zijn vriendjes. In 2017 keerde FOX dan toch terug met een vijfde seizoen van de serie die we, in tegenstelling tot de eerste vier seizoenen, niet op Netflix konden bewonderen. Echter komt daar volgende maand verandering in.

Prison Break terug op Netflix

Nog niet zo lang geleden leek het er op dat Netflix de vier seizoenen van Prison Break van het platform zou gooien. Hij verscheen vaak in ons overzicht van series die gaan verdwijnen, maar staat vandaag de dag nog steeds op het platform. Dat heeft alles te maken met het feit dat Netflix de rechten heeft weten te behouden en dus zelfs de kans krijgt om het vijfde seizoen van de serie te publiceren. Iets wat vanaf 1 december daadwerkelijk gaat gebeuren.

Vijfde seizoen Prison Break op Netflix

Het vijfde seizoen van Prison Break komt naar Netflix, dat brengt het bedrijf zelf naar buiten toe. FOX dropte het seizoen vorige jaar nog op televisie, maar lijkt nu een deal met Netflix te hebben. Het nieuwe seizoen gaat toegevoegd worden aan de vier seizoenen die al op de dienst te vinden waren. Iets wat opvallend is, aangezien de serie in 2009 al haar einde zag. Toch bleef de populariteit rond Michael Scofield en Lincoln Burrows aanhouden, mede dankzij Netflix. FOX besloot in 2015 dat het tijd was voor een vervolg, welke twee jaar later dus verscheen. Ruim anderhalf jaar later is de serie dus ook op Netflix te zien.

Seizoen 5 (en 6?)

Het vijfde seizoen van Prison Break draait ditmaal niet vanaf het begin om Michael Scofield, maar om Lincoln Burrows. Na de gebeurtenissen van de eerste vier seizoenen, gaat het gerucht rond dat Michael nog onder de levende is. En dat is waar. Samen met de mensen met wie de twee zijn ontsnapt begint een zoektocht naar Scofield, die al snel gevonden wordt. Wat blijkt? Hij zit wederom vast in een gevangenis en gaat wederom een poging doen om te ontsnappen.

Vijfde seizoen Prison Break op Netflix

Prison Break heeft negen afleveringen gekregen voor seizoen vijf, welke direct te zien zijn op Netflix. Daarna begint het wachten op Prison Break seizoen 6, want ook dat seizoen is inmiddels aangekondigd door FOX. Deze zal waarschijnlijk in 2019 of 2020 uitgezonden gaan worden op televisie. Het zal dus geen verassing zijn dat het vervolgens nog even duurt voordat die aflevering op Netflix te zien zijn.

Reageer op artikel:
Netflix komt volgende maand met vijfde seizoen Prison Break
Sluiten