Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 jul 2019

Zo bewaak je jouw privacy tijdens Bitcoin transacties

Een van de voornaamste redenen voor het bestaansrecht van cryptovaluta zoals Bitcoin is de veel geprezen privacy. Toch lezen we nog regelmatig dat er gegevens worden buitgemaakt bij hacks. Daarom bieden we in dit artikel een aantal tips. Met deze tips zorg je voor extra privacy als je Bitcoin-transacties uitvoert.

Privacy via jouw Bitcoin-adres

Het zou vervelend zijn als transacties naar jou te herleiden zijn als iemand jouw Bitcoin-adres kent. Zeker wanneer diegene ook de persoonsgegevens bij het adres weet te achterhalen. Dit is steeds makkelijker. Op grond van het ‘Know-Your-Customer’ protocol leggen meer beurzen vaker gegevens van gebruikers vast. Als je voor elke transactie op de Blockchain een nieuw Bitcoin-adres gebruikt is de eerste winst voor jouw privacy.

Pivacy vergroten met bulk Bitcoin-transacties

Programma’s zoals Coin Join bieden een zogenoemde mixing service. Dit betekent dat zij verschillende transacties mixen in één verzameltransactie. Alleen de verzameltransactie komt dan over de Blockchain. Dit is dan ook de enige transactie die een digitale voetstap achter laat.

Gebruik meerdere wallets

Wanneer je steeds direct vanuit jouw wallet een transactie doet kun je nog steeds de wallet eenvoudig herleiden. Dit ga je tegen door meerdere wallets te gebruiken. Zo moet men al veel meer moeite doen om de transactie van wallet naar wallet te herleiden als men de Bitcoin transactie naar een wallet kan leiden. Het is dan ook raadzaam om de wallets regelmatig te wisselen.

Gebruik Privacy coins

Er is een speciale groep cryptomunten, de zogenaamde privacycoins die extra voorzieningen voor privacy bieden. Deze zijn natuurlijk ook goed bruikbaar om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Voorbeelden van private coins zijn Monero (ADA) en Bytecoin.

Pas op met VPN-servers

Jouw IP-adres wordt met allerlei acties op internet meegezonden. Het IP-adres legt ook bepaalde gegevens van de gebruiker, zoals zijn adresgegevens vast. Veel mensen raden dan aan om een verbinding met een VPN-netwerk te maken. Hierdoor maakt jouw internetserver contact met een andere server in een ander land. Zo lijkt het of jouw server op een andere plek staat dan de feitelijke verblijfplaats. Het gebruik van VPN-servers is echter vaak verboden en kan zelfs tot verbeurdverklaring van de tegoeden leiden.

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te voorkomen dat je privacy en cryptomunten op straat liggen. Met deze tips voorkom je dat je slachtoffer wordt van een hack. Bij de collega’s van cryptoclan zie je regelmatig nieuws over cryptomunten en privacy.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo bewaak je jouw privacy tijdens Bitcoin transacties
Sluiten