Voorkom awkward situaties door je WhatsAppjes daadwerkelijk privé te houden

Stel: je staat met je collega’s op de nieuwjaarsborrel. Je wilt even een foto laten zien op je telefoon én net op dat moment licht je scherm op. Je ontvangt een WhatsApp van je scharrel met een schunnige opmerking. Op zich niets mis mee, het is alleen wel een beetje gênant als je collega’s dat privébericht per ongeluk meelezen.

Privéberichten ontvangen zonder pottenkijkers

Of het nou gaat over wereldvrede of welke kerstbal je favoriet is: sommige berichten zijn gewoon privé. Het onderwerp maakt niet uit. Als je het vervelend vindt dat mensen over je schouder kunnen meelezen, dan helpen we je een handje:

iphone-7-1-want

Zet je berichtmeldingen uit

Dit is de meest logische optie. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Berichtgeving’, klik op WhatsApp en zet ‘Op toegangsscherm’ uit.

Blijf mysterieus

Vind je het irritant om te weten wanneer iemand jouw SMS heeft gelezen en andersom? Dan kun je dat uiteraard ook uitzetten. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Berichten’ en zet ‘Stuur leesbewijzen’ uit.

privé bericht

Berichten automatisch verwijderen

Heb je geen behoefte aan SMS-jes die tot het einde der tijden op je iPhone staan? Dan kun je ook instellen dat SMS-jes automatisch na een bepaalde tijd worden verwijderd. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Berichten’, ‘Bewaar berichten’ en selecteer ’30 dagen’ of ‘1 jaar’.

Niet alleen berichten houden we privé. Er zijn ook foto’s en video’s die je liever alleen aan een select groepje vrienden laat zien. Op deze manier weet je zeker dat dat ook écht zo blijft.