Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Probeer dit weekend zelf de Bayck elektrische fiets

Momenteel is de markt van de elektrische fiets behoorlijk vol. Daardoor weet je soms niet meer welk model het beste voor jou is. Dan is het goed om te weten dat je soms de mogelijkheid hebt om een fiets uitgebreid te fietsen.

In dit geval gaat het om de elektrische fiets van Bayck. Het enige nadeel van deze testmogelijkheid? Hij wordt in de Decathlon van Gent gehouden. Op 11 en 12 september kun je daar een testrit maken, dus wellicht dat je nog een last-minute weekendje naar de stad kunt boeken.

Probeer de Bayck elektrische fiets zelf

Uiteindelijk zal de Bayck elektrische fiets ook te koop zijn bij Decathlon, waardoor dit een logische eerste stap is. De fietsen zouden vanaf november daar te koop zijn. Of er ook nog later een mogelijkheid komt om de fiets bij een Nederlandse vestiging te testen, dat is nog even de vraag. Bayck is overigens wel een Nederlands bedrijf, dus de kans is wat dat betreft wel aanwezig dat een zelfde soort actie in ons kikkerlandje wordt gehouden. Het evenement in België is dagelijks van negen uur in de ochtend tot half acht in de avond.

Bayck elektrische fiets
Bij Bayck houden ze van foto’s in het zonnetje (Afbeelding: Bayck)

Als we kijken naar het aanbod van Bayck, dan zien we dat je daar voor weinig geld al een elektrische fiets kunt kopen. Het meest simpele model kun je voor 999 euro in huis halen. Het bedrijf werkt met een systeem dat je verschillende onderdelen van de fiets los van elkaar kunt samenstellen. Mocht je bereik belangrijk vinden, dan zet je er een dikkere batterij op. Wil je liever snel bij een stoplicht wegrijden? Dan plaats je een krachtigere motor. Volgens het bedrijf zijn er momenteel 320 mogelijkheden om een unieke fiets te maken, waardoor je echt zelf kunt bepalen wat belangrijk is. Bijkomend voordeel van deze opzet, is dat het redelijk makkelijk is om defecte onderdelen te vervangen. Dit omdat die in principe op voorraad zijn.

Meer over e-bikes

Wil je meer lezen over alles dat speelt rondom de elektrische fiets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Probeer dit weekend zelf de Bayck elektrische fiets
Sluiten