Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Problemen voor Facebook, WhatsApp en Instagram

We moeten bekennen dat we het niet vaak meer tegenkomen, maar Facebook had gisteravond wat problemen. Hierdoor waren WhatsApp, Instagram en het platform zelf amper tot niet te gebruiken. En laten we eerlijk zijn: anno 2019 is dat een geweldige reden tot paniek! Maar wat gebeurde er nou precies?

Problemen voor Facebook, WhatsApp en Instagram

Facebook kampte gisteravond met aanzienlijk wat problemen. Het moederbedrijf van onder andere WhatsApp en Instagram zorgde ervoor dat deze diensten amper tot niet te gebruiken waren. Althans, op sommige vlakken dan. Het bekijken van Instagram Stories ging bijvoorbeeld net zo soepel als normaal, maar het plaatsen van een foto leek een eeuwigheid te duren. Het had te maken met flink wat problemen, die ook vandaag ook nog volop aanwezig zijn. Maar wat was nu precies de reden voor het probleem? Een DDOS aanval?

Gebruikers van Facebook, WhatsApp en Instagram hadden gisteravond aanzienlijk veel problemen op de platformen. Het openen van de News Feed en content gingen aanzienlijk moeizaam en het plaatsen van berichten leek bijna onmogelijk. In een tweet van Facebook worden de problemen bekend en wordt er hard gewerkt voor een oplossing. Er gingen eerder wat gedachten naar een DDOS aanval, maar het bedrijf laat weten dat dat niet aan de orde is.

Ondanks het feit dat Facebook een DDOS aanval heeft uitgesloten, weet het bedrijf niet wat het probleem wel veroorzaakt heeft. Ook kan het niet melden wanneer er een oplossing komt voor alle problemen. Op dit moment kunnen de meeste mensen wel weer hun ding doen op de diensten, maar niet iedereen heeft volledige toegang. Kortom: het probleem is nog steeds niet opgelost en officieel woord over een oorzaak is er niet.

Facebook privacy data apps

Gelukkig zijn diensten als Twitter, YouTube en Netflix wel gewoon beschikbaar. Wees dus niet bang dat je jezelf met een boek moet gaan vermaken, er is nog genoeg te doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Problemen voor Facebook, WhatsApp en Instagram
Sluiten