Daniel Koster
Daniel Koster Apple 22 sep 2015

Problemen met het opladen van je smartphone? Met deze truc niet meer!

Wij horen de afgelopen tijd wel meer mensen klagen over hetzelfde probleem. Dit is het probleem dat de iPhone niet oplaadt wanneer je de oplaadkabel erin steekt. Nu dachten we eerst dat dat kwam door minderwaardige opladers of dat het simpelweg een fout was in het ontwerp van de iPhone. Nu hebben we een simpel trucje gevonden die het probleem bij vrijwel alle iPhone-gebruikers meteen oplost!

Simpele doch effectieve oplossing

Het is vooral een vervelend probleem wanneer je mobiele telefoon plots niet meer oplaadt. Je zit vervolgens een tijd lang met het draadje te wikken en te wegen in de hoop dat-ie het plots weer gaat doen. Maar dit is niet de oplossing, aangezien de oorzaak elders ligt. Velen dragen hun iPhone telefoon namelijk in hun broekzak bij zich. Maar hier ontstaat het probleem. Doordat de telefoon in de broekzak zit komt er namelijk allerlei stof en rotzooi die zich ook in de zak bevindt in de openingen van je mobieltje terecht. Je raadt het al. Doordat deze stof zich ophoopt blokkeert het je oplader en kan je mobiele telefoon niet meer worden opgeladen. In de onderstaande foto zie je hoe (onverwacht) veel stof zich in de iPhone 6 Plus van redacteur Daniël bevond.

Problemen met opladen?

Nu weet je dus wat de reden kan zijn voor het niet opladen van je mobiele telefoon. De volgende keer dat je dus merkt dat je phone niet oplaadt moet je iets van een tandenstoker of iets anders, niet-metaal erbij pakken en voorzichtig het stof in je oplaadpoort eruit vissen. Je zult dan waarschijnlijk merken dat-ie weer meteen oplaadt. Handig!

Check ook:

Reageer op artikel:
Problemen met het opladen van je smartphone? Met deze truc niet meer!
Sluiten