Productiviteit een boost geven? Probeer het met deze 5 handige apps

Met het juiste plan krijg je op een dag meer gedaan dan je zelf voor mogelijk hield. Het organiseren van je agenda is belangrijk, maar deze bijhouden en juist uitvoeren is een ander verhaal. Gelukkig bestaan er tegenwoordig meer dan genoeg online tools en productiviteit apps die je helpen je werkzaamheden productief mogelijk in te richten.

Er bestaan veel verschillende online productiviteit tools met ieder hun eigen aanpak. Er bestaat dus niet één beste app of tool; dit is afhankelijk van welke aanpak het beste past bij jouw eigen stijl. Wie weet helpt een van de onderstaande productiviteit apps je georganiseerder te werken, betere gewoonten rondom werk op te bouwen en je focus aan te scherpen.

1. Serene (voor macOS)

Serene is een applicatie voor macOS waar voornamelijk freelancers en mensen die remote werken een groot voordeel mee kunnen doen. De app is ontwikkeld om doelen te behalen en een goede focus te behouden tijdens het uitvoeren van taken. Serene laat je per dag één doel opstellen die vervolgens wordt opgedeeld in meerdere kleine taken. Zo wordt je niet afgeleid door taken die niet bijdragen aan het doel van je dag.

Wil je meer informatie over de functies van de app of een gratis proefperiode proberen? Check dan Serene’s website.

Serene productiviteit app
Serene (Afbeelding: Serene app)

2. Voor Microsoft gebruikers: productiviteit app Microsoft To Do

De to-do app die voorheen bekend was onder de naam ‘Wunderlist’ heeft een nieuw jasje en een nieuwe naam gekregen: Microsoft To Do. De app werkt overigens niet alleen op Microsoft. Je kunt hem ook downloaden op je Android-apparaten, op je iPad, iPhone en in de browser openen. Toch werkt deze productiviteit app het lekkerst met Microsoft’s software. Zo kun je taken vanuit Outlook met de app synchroniseren en kun je taken toevoegen via Cortana of direct vanuit het Start-menu.

Microsoft To Do List productiviteit app
Microsoft To Do (Afbeelding: Microsoft)

3. Todoist

Zie je door de to-do lijstjes niet meer wat je nou eigenlijk moet doen en wat prioriteit heeft? Download dan Todoist op Windows, Mac, iOS, Android, Safari, Chrome of Firefox. Todoist tovert al je moeilijke en onoverzichtelijke lijstjes om in een behapbare planning.

Een groot voordeel van deze productiviteit app is dat hij gratis is. De app is geschikt voor werkgerelateerde zaken maar je organiseert ook ook net zo makkelijk je boodschappenlijstjes mee. Je kunt kiezen uit veel verschillende functies in de app, zoals reminders, templates voor je lijstjes en een tracker voor het behalen van je gestelde doelstellingen.

to-do app Android Todoist
Todoist (Afbeelding: Doist)

4. Een productiviteit app voor kleine teams: Taskade

Apps als Trello, Slack en Monday zijn geschikt voor persoonlijk gebruik maar ook voor wie in (grotere) teams werkt. Waarom zou je voor Taskade kiezen terwijl er zo veel andere sterke productiviteit apps zijn? Taskade is perfect voor kleinere teams en voor wie baat heeft bij een sterk visueel overzicht van zijn taken en projecten.

De productiviteit app heeft verschillende mogelijkheden voor het weergeven van je taken zodat je precies ziet hoe die er voor staan. Extra features zijn dat je ook berichten naar andere deelnemers kunt sturen en kunt videobellen vanuit de app. En o ja, de app is gratis beschikbaar of tegen een relatief lage abonnementsprijs.

Taskade productiviteit app
Goed roze is niet lelijk (Afbeelding: Taskade)

5. Een kleine grote hulp voor je bladwijzers: Pocket

Bladwijzers opslaan gaat snel en makkelijk. Misschien te makkelijk. Mapjes met bladwijzers groeien snel tot een onoverzichtelijke hoop met informatie waarvan je niet weet wat je er mee aan moet. De productiviteit app ‘Pocket‘ organiseert al je bladwijzers in een handig overzicht. Zo zie je direct wat je echt wilt of moet lezen of bekijken, en wat je voor later kunt bewaren. Het is een hele simpele gratis app waar het hart van iedere organisatiefreak harder gaat kloppen.

productiviteit app Pocket
Pocket app (Afbeelding: Pocket)

Opzoek naar de beste to-do apps voor iOS? Check onze vijf favorieten hier.

Reageer op artikel:
Productiviteit een boost geven? Probeer het met deze 5 handige apps
Sluiten