Je profielfoto van Spotify aanpassen? Dat kan nu met de Android- en iOS-app

De laatste tijd ontvangt de mobiele app van Spotify veel updates. Nu kondigt het bedrijf alweer de volgende aan, beschikbaar voor Android en iOS. Vanaf nu is het namelijk mogelijk dat je je profielfoto kunt aanpassen vanuit de applicaties. Veel gebruikers hebben hier ontzettend lang op gewacht.

De functie heeft ontzettend lang op zich laten wachten. Het is nu voor het eerst dat je meer aanpassingsmogelijkheden tot je beschikking hebt vanuit de officiële Spotify-applicatie op Android en iOS. De update zorgt er niet alleen voor dat je eindelijk die oude profielfoto kunt aanpassen vanaf je smartphone, ook kun je de weergegeven naam veranderen als je dat wil.

Profiel aanpassen in Spotify-app

Dat heeft Spotify bekendgemaakt in een onlangs gepubliceerd blogbericht. De muziek-streamingdienst laat weten dat de update nu wordt uitgerold naar iedereen die de officiële app op Android of iOS gebruikt.

Spotify
Spotify op je smartphone. (Afbeelding: Pixabay / StockSnap)

Het aanpassen van je profielfoto voor de muziekstreamingdienst gaat gelukkig ook behoorlijk simpel. Wanneer je de laatste update geïnstalleerd hebt, dan open je de app en ga je naar de homepagina. Vervolgens kies je voor de instellingen (helemaal bovenaan het scherm), waar je je huidige profiel bekijken kunt. Dit is de plek waar je allerlei informatie aantreft. Denk dan aan je openbare afspeellijsten, vrienden en meer, en natuurlijk de nieuwe knop voor het aanpassen van je profiel.

Wanneer je zowel je foto en je naam aanpast (of één van de twee), dan zien andere mensen die veranderingen wanneer ze je openbare afspeellijsten gebruiken of je opzoeken middels de zoekfunctie.

Eerder deze week verscheen er al een andere update voor Spotify. Die update past het uiterlijk van je homescherm aan. Zo tref je voortaan bovenaan afspeellijsten aan die je vaak luistert. Gedurende de dag zal het aanbod veranderen, zodat je je favoriete muziek op de juiste momenten bij de hand hebt. Daaronder staan lijsten en mixes van muziek waar je mogelijk nog niet bekend mee bent. Die muziek wordt aanbevolen op basis van je luistergedrag.

Spotify

Reageer op artikel:
Je profielfoto van Spotify aanpassen? Dat kan nu met de Android- en iOS-app
Sluiten