Gadgets 11 okt 2018 Jelle van Es

Programmeer je eigen rollende bal met de Sphero Bolt

Zo’n vijf jaar geleden begon Sphero met het introduceren van rollende ballen, die je kon programmeren, zodat de bal rolde zoals jij wilde. Met de Sphero Bolt wordt dat concept naar een hoger niveau getild. Via een speciale app kun je van alles en nog wat aan de Sphero Bolt aanpassen, om hem op die manier een parkoers te laten afleggen zoals jij zou willen, Maar dat is nog niet alles wat interessant is aan deze leuke gadget.

Rollen met de Sphero Bolt

Zo is de Sphero Bolt doorzichtig en vind je aan de binnenkant een dot-matrix display, die je zelf ook kunt instellen. Je kunt het veld van lichtpuntjes bijvoorbeeld veranderen in een hartje, een kruisje of een pijltje die aanwijst welke kant de bal op gaat rollen. Of iets compleet anders.

Sphero Bolt

De Sphero Bolt zit gekoppeld aan de zogenaamde EDU app, waar je van alles en nog wat mee kunt doen. Het is voor jongeren een handige manier om kennis te maken met de wereld van programmeren. In de app kunnen zij de routes gaan plannen of dus bepalen wat er op de display komt te staan. Ook zijn er spellen te spelen, zoals boter-kaas-en-eieren. Verder kan de Sphero Bolt ook gekoppeld worden aan andere Bolts, om op die manier bijvoorbeeld een race tegen elkaar te houden en te kijken wie het best het afgebakende parkoers kan afleggen.

Sphero Bolt

Mocht hij daarbij in aanraking komen met water, dan is er geen man overboord, want daar kan hij gewoon tegen. Verder kan hij draadloos worden opgeladen, iets dat je regelmatig zou moeten doen, aangezien de Sphero Bolt niet heel erg lang mee gaat. Na twee uur gebruik moet je hem alweer opladen. Nu is wel de vraag of je twee uur achter elkaar er mee gaat spelen. Mocht je interesse hebben, dan kun je hem hier scoren. meer over de producten van Sphero vind je hier.

Reageer op artikel:
Programmeer je eigen rollende bal met de Sphero Bolt
Sluiten