Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 17 jan 2017

Augmented- en virtual reality? Intel’s Project Alloy laat zien dat merged reality de toekomst is

Wij vinden augmented reality en virtual reality ontzettend tof. Echter kennen ze zo hun nadelen. Die worden door Intel met ‘Project Alloy’ weggepoetst. Hoe? Door de twee via merged reality te combineren. Vet!

Dit artikel is onderdeel van onze rubriek WANT to Play die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

Merged reality

Volgens Intel wordt hun merged reality Project Alloy dé nieuwe vorm van realiteit. Via merged reality worden augmented reality en virtual reality gecombineerd. De werkelijkheid wordt zo een stuk interessanter, omdat je het leven door de bril kunt aanpassen. Check de onderstaande video, dan wordt het meteen duidelijk wat we bedoelen.

Project Alloy: wel de lusten, niet de lasten

De bril weegt (net zoals de Oculus Rift en HTC Vive) ongeveer vijfhonderd gram. Dat terwijl er meer technische snufjes in zijn verwerkt. Zo heeft Intel de processor in de Project Alloy zelf verwerkt. Daardoor heeft de bril geen externe pc nodig om bewegingen te berekenen.

In tegenstelling tot andere brillen heeft de Alloy geen positietrackers nodig om te begrijpen waar je je in de kamer bevindt. Daarnaast werkt de bril op batterijen en is-ie draadloos. Je hoeft dus geen zorgen te maken over het snoer. Intel rekent zo stukje bij beetje af met de nadelen van de VR-bril.

project alloy

Er is altijd ruimte voor verbetering, maar wij hebben goede hoop dat Intel met Project Alloy op de goede weg is. De bril moet eind 2017 op de markt komen voor een nog onbekende prijs.

Insert coin to begin

Reageer op artikel:
Augmented- en virtual reality? Intel’s Project Alloy laat zien dat merged reality de toekomst is
Sluiten