Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 jun 2020

Project Cars 3 komt snel: verschijnt in augustus

Nog maar pas geleden is de game Project Cars 3 onthuld. Toen was er al sprake van dat de game in de zomer zou gaan komen. En het lijkt er op dat de ontwikkelaar woord gaat houden.

Want in plaats van het melden dat de game in de zomer komt, hebben we nu alvast een datum te pakken. En daaruit blijkt dat je over twee maanden al los kunt gaan met Project Cars 3.

Project Cars 3 komt in augustus

Om precies te zijn verschijnt de realistische racegame Project Cars 3 op 28 augustus. Dat is dus een maand of drie nadat de game in eerste instantie is aangekondigd. En dat mag toch wel een voorbeeld zijn voor andere ontwikkelaars. In plaats van een game drie jaar te teasen, besluit Slightly Mad Studios dat in een maand of drie te doen. Het enige wat ik nu wel hoop, is dat we nu niet elke week een trailer krijgen waarin de verschillende elementen van de game tot in de treurnis wordt getoond.

Project Cars 3
Veel mooie wagens in de game (Afbeelding: Bandai Namco)

Project Cars 3 zal net als zijn voorgangers een realistische racegame gaan worden. Tegelijkertijd benadrukken de ontwikkelaars dat de game een stuk toegankelijker wordt. Met name bij het eerste deel heb ik nog nachtmerries over hoe slecht ik was. Verder is er sprake van het grootste wagenpark uit de serie, zijn er nieuwe circuits (inclusief dat van de Braziliaanse Grand Prix, Interlagos en de wegen van Toscane) en moet de game voorzien worden van een uitdagende carrièremodus. Andere elementen uit de game bestaan uit wagenupgrades en tuning- en personalisatiemogelijkheden voor zowel wagen als piloot. De game komt uiteindelijk uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De kans is echter groot dat hij daarna een upgrade gaat krijgen voor de volgende generatie spelcomputers. Wil je de game op tijd in huis hebben? Dan kun je hem hier scoren.

Reageer op artikel:
Project Cars 3 komt snel: verschijnt in augustus
Sluiten