Project CARS-maker komt met eigen console: de Mad Box

In de categorie verdomd slechte ideeën hebben we het nieuws dat de maker van Project CARS met zijn eigen spelcomputer op de markt wil gaan komen. Het maken van een spelcomputer kost veel geld en de vraag is maar of je een marktaandeel kan krijgen in een gameswereld waarin je eigenlijk al vier grote platformen hebt. Het lijkt wat dat betreft dus slechts een kwestie van tijd voordat Slightly Mad Studios kopje onder gaat. De spelcomputer, mocht deze ooit op de markt komen, heet overigens de Mad Box en zou volgens de baas van het bedrijf de meest krachtige spelcomputer ooit worden.

De Mad Box

Ian Bell, zo heet de CEO van Slightly Mad Studios, vergelijkt de Mad Box met een zeer krachtige pc zoals die over twee jaar op de markt zou komen. De Mad Box zelf zou overigens pas in 2022 het licht zien. De verwachting is dat we dan al een jaar of misschien zelfs twee jaar de opvolgers van de PlayStation 4 en de Xbox One hebben, die uiteraard ook weer krachtiger gaan zijn als hetgeen dat er nu op de markt te vinden is. Wat dat betreft is het goed mogelijk dat de statements van de Mad Box zoals die nu gemaakt worden over een jaar of drie niet meer spectaculair zijn.

Leuk feitje: Ian Bell is pas net begonnen met Twitter en is al flink aan het reageren op iedereen die hem in twijfel trekt. Ook niet heel gek gezien de dingen die hij roept.

Naast Project CARS 1 en 2 heeft het Britse Slightly Mad Studios Need for Speed Shift 1 en 2 gemaakt. Kortom, een studio die voornamelijk racegames maakt. We moeten echt maar zien of dit iets gaat worden.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Project CARS-maker komt met eigen console: de Mad Box
Sluiten