Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 sep 2019

Project Resistance is een team-based Resident Evil-ervaring

Een tijdje geleden werd hij al aangekondigd: Project Resistance. Toen was al duidelijk dat het een game zou zijn die zich afspeelt in het Resident Evil-universum, maar dat het tegelijkertijd ook een titel is die het iets anders doet. Inmiddels hebben we de eerste trailer van de game en weten we iets meer.

Maak kennis met Project Resistance

Project Resistance lijkt een team-based shooter te zijn, waarbij je het in een team van vier opneemt tegen de verschillende vijanden. Daarbij is de Tyrant in de trailer de grote laatste vijand. Elk personage in de game heeft zijn eigen vaardigheid en je moet die gebruiken om heelhuids door het level te komen. Daarbij is het natuurlijk ook zaak om goed samen te werken. Samen sta je immers sterker. Bekijk hieronder de trailer.

De trailer geldt als een teaser en uitgever Capcom heeft eigenlijk nog niet veel laten weten van de game. We moeten deze week zelf op de Tokyo Game Show gaan ervaren. Naar verluidt zou het een game zijn van 4 tegen 1. Het team van vier spreekt dan voor zichzelf. De enkele speler zou dan als de Tyrant gaan spelen en als doel hebben om het de andere spelers zo lastig mogelijk te maken. Mocht dat het geval zijn, dan lijkt het een beetje op Evolve. Ook daar kun je met vier hunters het opnemen tegen een grote vijand. Het grote verschil is nu alleen dat je waarschijnlijk als Tyrannt juist de spelers wilt opzoeken in plaats van te vluchten. Wat dat betreft kan het erg interessant gaan worden en echt iets anders gaan doen.

Project Resistance, waarvan we overigens niet weten of het de uiteindelijke naam gaat zijn, is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De kans is groot dat de game pas in 2020 verschijnt en dan waarschijnlijk pas aan het einde van het jaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier de overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Project Resistance is een team-based Resident Evil-ervaring
Sluiten