Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 apr 2020

Project xCloud nu in Nederland: stream Xbox One-games naar je smartphone

De Xbox One is een verdomd fijne spelcomputer met een lading aan games. Daarnaast kent de spelcomputer diverse services. Sinds gisteren is er in Nederland in de vorm van Project xCloud eentje bijgekomen.

Want sinds gisteren is de preview-versie van Project xCloud in Nederland beschikbaar. In de volledige release moet het in de toekomst mogelijk zijn om je games te streamen naar je smartphone en op die manier overal je games beleven. In deze preview-fase is het vooral een test die moet aantonen wat er straks definitief mogelijk is.

Project xCloud in Nederland

De previewfase van Project xCloud wordt wereldwijd langzaam maar zeker uitgerold. Eind vorig jaar was het al beschikbaar in de Verenigde Staten en een tijdje geleden kwam de service ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Catherine Gluckstein, de algemeen manager van Project xCloud, wordt goed gekeken naar hoe het project verloopt nu we dankzij de crisis meer beroep doen op onze internetverbinding. Daardoor zal in eerste instantie een kleine groep toegang krijgen tot de beta en wordt het aantal testers langzaam maar zeker uitgebreid.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan de test, dan kun je je hier aanmelden. Om gebruik te kunnen maken van de Project xCloud preview is het zaak dat je een Microsoft-Account hebt, een Android-telefoon of -tablet met Android 6.0 of hoger en Bluetooth-versie 4.0 of hoger, een Xbox One draadloze controller met Bluetooth en toegang tot internet via Wi-Fi of een mobiele dataverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 10 Mbps, vergelijkbaar met de benodigde snelheid voor videostreaming. Bij gebruik van Wi-Fi is een 5 GHz-verbinding aan te raden. En vervolgens moet je wachten en hopen dat je toegang krijgt tot de service.

Project xCloud xbox
Beschikbare games (Afbeelding: Microsoft)

Tijdens de testperiode van Project xCloud kun je iets van vijftig games streamen. Dit zijn games die je dus wel in je catalogus moet hebben. Denk daarbij aan een game als Gears 5 en Devil May Cry 5, maar ook Civilization VI. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Project xCloud nu in Nederland: stream Xbox One-games naar je smartphone
Sluiten