Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 juli 2020

Project xCloud wordt onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate

Microsoft is al een tijdje bezig met het testen van Project xCloud. Daarmee is het mogelijk om diverse games die beschikbaar zijn voor de Xbox One te streamen naar je smartphone. Binnenkort gaat die service een nieuwe fase in.

Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt hoe je straks gebruik maakt van Project xCloud. Het goede nieuws? Het kost eigenlijk niet heel erg veel extra wanneer je al geïnvesteerd hebt in je lidmaatschap bij Microsoft.

Project xCloud onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate

Want Phil Spencer, de baas van de Xbox divisie, heeft in een nieuwe blogpost laten weten dat Project xCloud onderdeel gaat worden van de Xbox Game Pass Ultimate. Die pass geeft je momenteel toegang tot de Xbox Game Pass voor de pc en Xbox One en Xbox Live.

Project xCloud
Project xCloud (Afbeelding: Microsoft)

Op die manier kun je bijvoorbeeld exclusieve games vanaf dag één spelen en ook nog online beleven. Je betaalt er momenteel 12,99 euro per maand voor. Maar als je nieuw bent, kun je het tijdelijk voor een paar euro scoren en is wat mij betreft een goede deal. En het feit dat Project xCloud hier onderdeel van gaat uitmaken in plaats van dat je er los voor moet betalen is goed nieuws. Door deze combinatie kun je op je smartphone of tablet meer dan 100 games spelen die onderdeel zijn van de Xbox Game Pass.

Altijd en overal

En omdat je tegelijkertijd ook je Xbox Live Gold-abonnement hebt bij Xbox Game Pass Ultimate is het ook gelijk mogelijk om de games online via Project xCloud te spelen. Spencer geeft als voorbeeld aan dat het straks mogelijk is om Halo Infinite altijd en overal te kunnen spelen in je eentje of samen met je vrienden. Het is alleen nog wel even te hopen dat alles lekker stabiel loopt. Tijdens mijn eerste ervaringen had ik wel wat last van vertraging en dat wil je uiteindelijk niet hebben.

Reageer op artikel:
Project xCloud wordt onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate
Sluiten