Propella: de elektrische fiets uit onze dromen

De elektrische fiets is al lang geen stoffige bolide meer voor bejaarden. De modernste varianten combineren klassieke designs met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Een gadget op twee wielen: maak kennis met de Propella.

Propella: elektrische fiets

Dat is een fietsfabrikant die hoge ogen gooit in de markt. Ze vinden met hun elektrische fiets een mooie balans tussen traditie en innovatie. Het design valt direct op, met zijn stoere lijnen en kleuren. Tegelijkertijd is de tweewieler ook extreem licht.

Wanneer je de weg op gaat voelt het alsof je op een normale fiets zit, zonder de lompheid die je associeert met oudere elektrische fietsen. Vergis je echter niet: de trapondersteuning merk je direct, dankzij de sterke ingebouwde elektromotor.

Propella Elektrische fiets
Afbeelding: Propella (Afbeelding: Propella)

De kleine 250 watt motor zit subtiel in het achterwiel verwerkt, wat het design ten goede komt. Vanaf 25 kilometer komt de trapassistentie op gang, tot maximaal 50 kilometer. De topsnelheid is 30 kilometer per uur.

De accu kan binnen slechts 2.5 uur opgeladen worden, en is makkelijk in-en-uit het frame te klikken. De diefstalbeveiliging en de accu zelf zitten op de stang tussen je stuur en de trappers. Zeg maar het gedeelte waar je normaal een bidon kunt plaatsen.

Propella Elektrische fiets
Afbeelding: Propella
Propella Elektrische fiets
Afbeelding: Propella

Minimalistisch en veilig

Ook hier geldt dat het minimalistisch en strak wegvalt in het design, waardoor het traditionelere design overeind blijft. We hebben het niet over een elektrische Frankenstein, maar een smaakvol vormgegeven fiets.

Het resultaat is dat de Propella slechts 15.8 kilo weegt, wat mede mogelijk wordt gemaakt door het holle aluminium frame.

Wat veiligheid betreft zit het ook goed. Reflectorische lijnen in de banden zorgen dat je opvalt, en ook de velgen vallen direct op door de blauwe kleur. De stroom wordt automatisch uitgeschakeld in noodsituaties en alle onderdelen zijn bestendig tegen water. Meer weten over de Propella? Hier lees je meer.

Reageer op artikel:
Propella: de elektrische fiets uit onze dromen
Sluiten