Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 7 jul 2017

Apparaat geeft je een extra duim om het leven nog gemakkelijker te maken

Wie vind dat je geen extra vingers nodig hebt moet dit studieproject van Dani Clode maar eens checken. Dani droomde van een elfde vinger, of een derde duim, en maakte overuren in het laboratorium van London’s Royal College of Art. The Third Thumb prothese moet het leven nog gemakkelijker maken.

Prothese voor mensen die ‘m niet nodig hebben

Met het project ‘The Third Thumb’ wil Dani duidelijk maken dat een prothese ervoor bedoeld is om als uitbreiding van het lichaam te dienen, niet als vervanger van een ledemaat. Nu is het menselijk lichaam zo geëvolueerd dat wij geen derde duim naast onze pink nodig hebben, maar handig kan het zeker zijn. En het ziet er nog leip uit ook.

De duim is uit de 3d-printer komen rollen en wordt verbonden met een high-tech armband. Deze armband communiceert via Bluetooth met druksensoren die onder de voeten worden geplaatst. Maak je met je voet een drukbeweging dan maakt de duim een grijpbeweging. Een handeling die je snel onder de knie hebt.

In te zetten bij een tal van handelingen

Je kunt een extra vinger natuurlijk voor al je dagelijkse handelingen inzetten. Misschien kom je nu wel bij die vervelende kriebel op je rug, kun je een cactus aandacht geven en kun je een extra biertje in de kroeg vasthouden. Daarnaast zul je veel bekijks hebben, want wie heeft er nou ooit een derde duim in de kroeg gezien? Juist, niemand!

Zet de derde duim in bij een potje poker.

Vooralsnog blijft de prothese een studieproject, maar denkt Danie Clode dat mensen het apparaat écht wel willen gebruiken. Het apparaat maakt mensen aan het lachen en helpt je in vervelende situaties. Dat wil je!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apparaat geeft je een extra duim om het leven nog gemakkelijker te maken
Sluiten