Prynt: De case die polaroid’s vanaf elke smartphone print

We zien steeds meer manieren om de foto’s van je phone te printen. Zo kun je de mooie gebeurtenissen die je hebt vastgelegd ook op de koelkast plakken of in een fotolijstje op je bureau zetten. Dit is een stuk leuker dan dat je er een paar keer langs scrolt terwijl je naar een andere foto zoekt. Van alle opties om foto’s van je phone te printen is Prynt misschien nog wel de beste. Prynt is een case voor je phone waar een printer voor polaroid foto’s in zit. Het idee komt van twee Franse gasten die het idee binnenkort gaan presenteren tijdens de Consumer Electronics Show. Daarna zetten ze Prynt op Kickstarter en kun jij ‘m kopen.

 
Maar waarom zou je deze printer willen en niet één van al die anderen? Om te beginnen werkt deze printer voor zowel Android toestellen als iPhones. Verder neem je ‘m altijd gemakkelijk met je mee, aangezien-ie aan je phone vast zit. Prynt is ook ontzettend snel. Je foto is namelijk binnen dertig seconden geprint. Je doet dus waarschijnlijk langer over het nemen van de foto. Prynt heeft zelf een batterij waar je dertig foto’s mee kunt printen voordat-ie weer opgeladen moet worden. In de case passen tien stuks fotopapier die je gemakkelijk kunt vervangen voor tien nieuwe.

 
En hoe werkt het dan? Prynt heeft een bijbehorende app. Met deze app maak je de foto’s of je upload ze van je fotobibliotheek. Vervolgens print de app direct de foto die je hebt genomen. Via de app kun je ook nieuw fotopapier bestellen. Het hele proces van een foto maken en printen hoeft niet langer te duren dan een minuut. Maar het vreemde is dat de app eigenlijk geen foto maakt. De app schiet namelijk een video rond het moment dat jij de foto maakt. Deze video wordt geüpload naar de servers van Prynt. Vanaf daar kun je de video bekijken, maar alleen als je de originele foto hebt. Deze houd je dan voor de camera van je phone en dan speelt de app de video af op die foto. Als je dat nog niet helemaal voor je ziet moet je de video checken.

Het duurt dus nog even voordat Prynt ook echt te koop is. De presentatie is in januari en daarna starten ze nog met crowdfunding. Maar dit idee is zeker het wachten waard. Daarnaast wordt Prynt naar schatting ook niet zo duur. Je kunt deze case hoogstwaarschijnlijk voor omgerekend tachtig euro kopen.

Reageer op artikel:
Prynt: De case die polaroid’s vanaf elke smartphone print
Sluiten