Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 1 jun 2017

Harry Potter in het echt: Prynt Pocket brengt je uitgeprinte foto’s tot leven

Prynt brengt met behulp van een vernieuwde instant printer je uitgeprinte foto’s tot leven. Het effect doet denken aan de bewegende foto’s uit Harry Potter.

Foto’s uit Harry Potter komen tot leven

Wie zou er nou niet in de wereld van Harry Potter willen stappen? Ja, J.K Rowling’s verhalen zitten vol met dodelijke monsters en toverspreuken, maar er is ook genoeg om van te genieten.

Harry Potter Prynt

Neem bijvoorbeeld de manier waarop foto’s werken. Waar wij het moeten doen met stilstaande momentopnames, zijn foto’s in Harry Potter levende beelden. De personen op de foto zwaaien naar je, doen hun ding of lopen zelfs de foto uit. Een fascinerend effect, waarvan wij alleen maar kunnen dromen.

Althans, technologische ontwikkelingen brengen ons wel een stuk dichterbij. Volgens Apple is augmented reality de volgende grote techrevolutie.

Prynt foto

Augmented reality plaatst een virtuele laag over de echte wereld. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go, de game die augmented reality mainstream maakte. Virtuele monsters worden in je eigen, echte omgeving geplaatst.

Prynt laat je foto’s bewegen met augmented reality

Prynt gebruikt augmented reality om de foto’s uit Harry Potter werkelijkheid te maken. Je kent het bedrijf misschien van de draagbare instant fotoprinters die je aan je telefoon kunt koppelen.

Zo kun je tijdens een feestje meteen je herinneringen afdrukken en aan je vrienden meegeven. Met behulp van de Prynt app komen de foto’s zelfs tot leven.

Prynt Harry Potter

Even een stap terug. Je maakt een video of een Live Photo, waaruit je een stilstaand beeld kiest. Dat beeld wordt vervolgens afgedrukt. Als je de Prynt App op de foto richt, krijg je vervolgens alsnog binnen die foto de originele video of bewegende Live Photo te zien.

Het effect is vrij indrukwekkend. Het is natuurlijk de vraag hoe vaak je dit gaat gebruiken, maar je zou zo bijvoorbeeld een fotoboek samen kunnen stellen dat tot leven kan komen. Gimmicky? Ja, maar dat maakt het er niet minder interessant op.

Prynt heeft een nieuwe printer uitgebracht: de Prynt Pocket. Het hebbedingetje kan sneller foto’s printen en is een stuk compacter. Met een prijskaartje van 149.99 euro blijft het een prijzige gadget, maar dan heb je ook wat.

Check hier de beste camerahacks voor in huis, of neem een gratis lesje diafragma voor de beginnende fotograaf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Harry Potter in het echt: Prynt Pocket brengt je uitgeprinte foto’s tot leven
Sluiten