Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 augustus 2020

PS4-controller werkt straks niet met PS5-games

Eind dit jaar verschijnen zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X. Beide spelcomputers hebben diverse unieke voordelen. Wanneer jij veel PS4-controllers hebt, dan kun je die wellicht op Marktplaats gooien, want die werken maar gedeeltelijk met de PS5.

Op een onlangs verschenen FAQ op het blog van PlayStation is duidelijk gemaakt dat de PS4-controller slechts beperkt werkt op de PS5. Als je de nieuwste games wilt spelen, dan heb je pech.

PS4-controller kan de deur uit met de PS5

Er zullen diverse PS4 supported games gaan zijn die de DualShock 4 draadloze controller en officieel gelicenseerde third-party controllers gaan ondersteunen. Maar wanneer je van plan bent om een avondje FIFA 21 met vrienden op de PS5 op de bank wil organiseren, dan heb je de nieuwe controller nodig. Ergens is dat ook wel logisch. De nieuwe spelcomputer krijgt geen DualShock 5-controller, maar de zogenaamde DualSense. Deze kent bepaalde dingen die uniek zijn voor de nieuwe spelcomputer en waar games gebruik van maken. De oude controller kan daar dus niks mee.

PlayStation 4 controller
Heel veel heb je er dus niet meer aan (Afbeelding: PlayStation)

Bij zo’n beetje elke nieuwe spelcomputer van Sony is het niet mogelijk om de oude controllers te gebruiken. Enkel wanneer je een DualShock controller op de eerste PlayStation had en die meenam naar de PS2, dan kon je die nog redelijk gebruiken. Maar in tegenstelling tot de PS5 kun je met de Xbox Series X wel je oude controller gebruiken. Dit omdat de nieuwe controller niet heel erg veel verandering gaat brengen.

PSVR kun je wel houden

Waar je de oude controller dus niet op de PS5 kunt gebruiken, is er wel goed nieuws voor de mensen die gebruik maken van de PlayStation VR headset. Deze kun je gewoon op de nieuwe spelcomputer gebruiken. Daarvoor moet je dan wel een adapter aanvragen, maar die wordt dan gratis door Sony aangeboden. Wil je meer lezen over de nieuwe spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PS4-controller werkt straks niet met PS5-games
Sluiten