Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 okt 2019

PS4 cross-play is nu voor alle ontwikkelaars beschikbaar

Hoewel in Nederland de PlayStation 4 qua populariteit met kop en schouders boven de Xbox One uitsteekt, kunnen er vrienden zijn die op een Xbox One spelen. Lang was het niet mogelijk om dan met hen te spelen, totdat Fortnite een lans brak voor cross-play. Dat was al een tijdje mogelijk tussen Xbox One- en Nintendo Switch-gamers, waardoor de PS4 niet kon achterblijven. Daarna werd cross-play aangeboden in een beta vorm, maar nu is bekendgemaakt dat de optie voor iedereen beschikbaar is.

Cross-play op de PS4 nu een fluitje van een cent

Dat betekent dat elke ontwikkelaar nu in principe cross-play kan toevoegen aan zijn game op de PlayStation 4. Dan moet je wel alsnog het technische aspect goed regelen, maar uiteindelijk moet het mogelijk zijn om vanaf de PS4 dan te gamen tegen gamers op de Xbox One, Nintendo Switch, pc, Mac, iOS en Android. Op die manier zou niks je meer kunnen stoppen om het op te nemen tegen de rest van de wereld. Eén van de aankomende grote games die in elk geval je laat spelen tegen PS4, Xbox One of pc-gamers is Call of Duty Modern Warfare.

Call of Duty Modern Warfare ondersteunt cross-play (Bron: Activision)

Het klinkt heel logisch dat het kan, maar Sony heeft de boot lang van zich afgehouden. Men bracht eerst het excuus dat de PlayStation 4 de beste plek was om op te gamen en dat iedereen maar op die spelcomputer moest losgaan. Vervolgens was er het verhaal van veiligheid en daarna moesten de kinderen beschermd worden. Het heeft dus lang geduurd, maar uiteindelijk is het mogelijk en gaat het in de toekomst alleen dus nog maar bij meer games gebeuren. De hoop is dan ook dat ontwikkelaars vaker gebruik gaan maken van cross-play, want er is niks vervelenders dan een vriendengroep hebben waarbij iedereen op de PlayStation 4 speelt en één iemand een Xbox One heeft. Ondanks dat die Xbox One nu voor een prikkie te koop is.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PS4 cross-play is nu voor alle ontwikkelaars beschikbaar
Sluiten