Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 feb 2018

PS4 Firmware 5.5 maakt de PS4 Pro interessanter voor iedereen

Het duurt nog even, maar binnenkort kunnen we aan de slag met de nieuwe grote update voor de PlayStation 4. Het gaat om de PS4 Firmware 5.5. Hoewel het een minder indrukwekkende update is dan de updates die met een rond getal zijn uitgekomen, zijn er toch een aantal belangrijke verbeteringen die er aan gaan komen. Met name gamers die een PlayStation 4 Pro hebben en daarbij gebruik maken van een Full HD-scherm krijgen iets wat interessant is.

PS4 Firmware 5.5 – Super Sampling Mode

En dat interessante is de Super Sampling Mode. Dit is een toevoeging die het mogelijk maakt om bepaalde games er beter uit te laten zien op een Full HD-tv. Met de Super Sampling Mode zorgt er voor dat games worden gerenderd in 4K en vanuit daar teruggeschaald worden naar Full HD. Dat betekent dat de games er beter uit gaan zien. De beelden worden immers op een hogere resolutie ingeladen en dan verkleind om op het beeldscherm te passen. Zo heb je toch nog een goede reden om een PlayStation 4 Pro te kopen.

PS4 Firmware 5.5

PS4 Firmware 5.5 – Gamebibliotheek wordt aangepast

Een tweede verbetering van de nieuwe update is te vinden in de gamebibliotheek. Hierin zijn nu twee menu’s te vinden. Ten eerste heb je ‘This PS4’, waarop al je geïnstalleerde games en apps staan. Ook kun je in dit menu handig zoeken naar games die je heb moeten verwijderen omdat je ruimte tekort had. Daarnaast heb je een menu met PS Plus, waar je makkelijk je PlayStation Plus-games ziet staan. Aangezien dit soms games zijn die je gewoon installeert om ze zo voor altijd te hebben, is het handig dat ze nu niet meer in de weg staan. Tot slot is het mogelijk om verlopen beta’s en demo’s te verwijderen uit de categorie games die je gekocht hebt.

PS4 Firmware 5.5

PS4 Firmware 5.5 – Communicatie moet beter worden

Mocht jij iemand zijn die een paar vrienden hebt waar je veel mee gamet en ook graag mee communiceert, dan is het goed om te weten dat je in het Quick Menu bij vrienden nu een aantal vrienden instellen waar je dan snel van ziet of ze online zijn en wat ze spelen. Handig als je ze snel wilt joinen.

PS4 Firmware 5.5 – Pas Spotify aan

In datzelfde Quick Menu is het mogelijk om snel de audio van een nummer dat je via Spotify op je headset afspeelt aan te passen, zonder dat je de Spotify app hoeft te openen. Of je skipt snel even een nummer of opent een nieuwe playlist die wordt geadviseerd.

PS4 Firmware 5.5

PS4 Firmware 5.5 – Eigen wallpapers

Ben je iemand die helemaal klaar is met het standaard uiterlijk van het PlayStation 4-menu, maar geen zin hebt om geld neer te leggen voor een speciale wallpaper, dan is het goed om te weten dat dat je straks je eigen wallpapers kunt inladen. Dat doe je via een USB-stick. Dus als er gamers online zijn die een toffe wallpaper maken, dan moet je die straks makkelijk kunnen gaan gebruiken.

Dat zijn een paar van de hoogtepunten van de nieuwe firmware. Het is nog niet duidelijk wanneer hij precies wordt uitgerold, maar zo weet je dus wat je te wachten staat. Je hebt in elk geval een extra reden om een PS4 Pro te kopen.

Reageer op artikel:
PS4 Firmware 5.5 maakt de PS4 Pro interessanter voor iedereen
Sluiten