Vijf redenen om een PS4 Pro (niet) te kopen

De PlayStation 4 is het populairste gamingplatform van dit moment. De meeste gamers hebben zo’n fijne console in huis staan. Maar sinds vorig jaar heb je ook de PlayStation 4 Pro. De console is krachtiger en kent een aantal voordelen. Vandaag de dag kun je de console voor 333 euro kopen, wat zo’n zestig euro goedkoper is dan wanneer hij eerst uitkwam. De hoogste tijd dus om met vijf redenen te komen om de PS4 Pro (niet) te kopen.

Het meest populaire platform, nog krachtiger

Zoals gezegd is de PlayStation 4 het meest populaire platform. Dat betekent dat als je het platform koopt, de kans groot is dat je online kunt gaan spelen met je vrienden. Daar heb je dan wel PlayStation Plus voor nodig, maar dan krijg je wel maandelijks gratis games. En de PlayStation 4 is net wat krachtiger dan de standaard PlayStation 4. Naast de onderstaande punten, merk ik zelf dat de PS4 Pro stiller is dan de gewone versie en dat laadtijden in sommige gevallen net wat beter uit.

PS4 Pro

Games zien er beter uit op de PS4 Pro

En als je hem dan in huis haalt, dan is het goed om te weten dat games er op de PlayStation 4 Pro beter uit zien. Zeker wanneer je te maken hebt met een game waarbij de ontwikkelaar daadwerkelijk gebruik maakt van de extra kracht van de PS4 Pro. In grote avonturengames, zoals Horizon Zero Dawn, zul je dan bijvoorbeeld zien dat je verder kunt kijken in de verte. En wanneer dingen dicht bij je zijn, dan zie je ook daar betere details.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Horizon Zero Dawn bol.com deals

HDR is fantastisch

HDR is een stukje techniek dat op papier niet zo heel erg boeiend klinkt. High Dynamic Range is iets dat er voor zorgt dat licht natuurlijker en dieper overkomt. Dat klinkt als een verkooppraatje van tv-makers. Maar wanneer je een game ooit in HDR hebt gespeeld, zeker wanneer dat in een 4K-resolutie is die de PS4 Pro aankan, weet je niet wat je beleeft. Games worden zo een stuk boeiender, maar ook bepaalde 4K-Netflix-content komt zo beter tot zijn recht.

Betere framerate

Het laatste grote voordeel dat de PS4 Pro biedt ten op zichte van de ‘gewone’ variant, is dat de console over het algemeen in staat is om een betere framerate op het beeld te toveren. Dat betekent dat de actie niet inkakt wanneer er verschillende explosies op het beeldscherm getoverd worden of wanneer je online speelt en allemaal spelers bij elkaar komen. Het is een stabielere ervaring.

Als je al een PS4 hebt en geen 4K-tv is de upgrade te klein

Toch is er een duidelijke reden om de PlayStation 4 niet te kopen. Mocht je al een PlayStation 4 in huis hebben staan en geen 4K-tv hebben, dan is de upgrade te klein. Ja, de PS4 Pro kent op een Full HD-scherm een paar voordelen, maar deze zijn te klein om een goedwerkende PlayStation 4 te vervangen. Dus als je dat al hebt, blijf gewoon lekker bij je gewone PlayStation 4.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om een PS4 Pro (niet) te kopen
Sluiten