PS4 Pro vs PS4 Slim: Wat is de beste keuze?

Games Jelle van Es 3 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

De meest populaire console van dit moment is zonder twijfel de PlayStation 4. De verkoopaantallen van de spelcomputer gaan heel erg goed en belangrijker, er zijn enorm veel toffe games voor beschikbaar. Momenteel zijn er twee varianten waar je uit kunt kiezen: de Slim en de Pro. De grote vraag is natuurlijk voor welke het beste bij je past. Daarom komen we met dit (hopelijk handige) ‘PS4 Pro vs PS4 Slim: wat is de beste keuze?’-artikel.

PS4 Pro vs PS4 Slim: Wat is de beste keuze?

Als je geen lang verhaal wilt lezen, dan kun je de vraag beantwoorden door te stellen wat voor televisie je hebt. Heb je een 4K-tv in je huis staan, ga dan voor een PS4 Pro. Heb je die niet, dan is de PS4 Slim de beste keuze.

PS4 Pro vs PS4 Slim: de specificaties

Wil je wat meer duiding, dan is het goed om te kijken hoe de spelcomputers van elkaar verschillen. Beide spelcomputers kunnen alle PS4-games spelen. Sony heeft van het begin af aan duidelijk gemaakt dat er nooit een game zal gaan komen die enkel op de Pro speelbaar zal zijn.

Inhoudelijk zijn er wel wat verschillen. Waar de Slim het doet met een AMD Jaguar 8-core 1.6 Ghz CPU, daar komt de Pro met een AMD Jaguar 8-core 2.1 Ghz-variant. Qua GPU heeft de Slim een AMD Radeon 1.84 TFLOP en doet de Pro het met een AMD Radeon 4.2 TFLOP. Dat zijn heel wat technische termen. Het komt er op neer dat de Pro krachtiger is en in staat is om games met meer details en een stabielere framerate op het beeld te toveren.

Daarnaast beschikt de Pro over 3 USB 3.1 ingangen tegenover de 2 van de Slim. Ook beschikt de Pro over een Optical Audio Out, die bij de Slim ontbreekt. En maakt de Pro gebruik van HDMi 2.0 tegenover de HDMI 1.4 van de Slim. HDMI 2.0 maakt het mogelijk om 4K op 60 frames per seconden te laten draaien, terwijl 1.4 dat maximaal op 24 frames per seconde kan. Ook kan HDMI 2.0 4K videos op 10-bit en 12-bit tonen.

PS4 Pro vs PS4 Slim

Lang verhaal kort: op verschillende vlakken is de Pro net wat handiger. Maar die voordelen komen alleen goed tot hun recht als je gebruik maakt van een 4K-tv of een audio-set die via optical gekoppeld wordt. Als je een ‘standaard’ Full HD-tv hebt, dan profiteer je er niet heel erg vel van.

PS4 Pro vs PS4 Slim: Welke halen?

Zoals je hierboven kunt lezen, heeft de Pro een aantal voordelen ten op zichte van de Slim. De Pro is duidelijk meer gemaakt voor de toekomst en het verschil met de Slim is natuurlijk maar honderd euro. Ben je echter niet van plan om ooit een 4K-tv te halen? Dan heeft de Pro niet veel meerwaarde en kun je voor die honderd euro natuurlijk twee extra games scoren.

Hier kun je checken welke games daarbij de moeite waard zijn. Een PS4 Slim scoor je hier. En een PS4 Pro is hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen