Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 mei 2019

Sony onthult detail PS5: goed nieuws voor eigenaren PS4

Het duurt nog een tijd voor dat de PlayStation 5 op de markt komt. We weten nog geen eens of de nieuwe spelcomputer daadwerkelijk de naam PS5 gaat krijgen. Een tijdje geleden werd pas bekend dat er aan gewerkt wordt. De kans is groot dat we hem pas eind 2020 op de markt kunnen verwelkomen. Maar dat neemt niet weg dat dat Sony langzaam maar zeker meer bekend maakt over wat er allemaal mogelijk is. Eén van de kernpunten is dat je je oude games van de PS4 er straks ook op kunt spelen. Maar dat is nog maar het begin.

De community wordt niet verdeeld dankzij de PS5

Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst liet Sony tegenover investeerders weten dat het straks mogelijk is om met games op de PlayStation 5 het op te nemen tegen gamers die dezelfde game spelen op de PS4. Dat betekent dus dat jij FIFA 21 kunt spelen op je PS5 tegen je vriend die op de PS4 speelt.

PS5

Hoe dat precies gaat werken, dat moeten de ontwikkelaars gaan bepalen. In het verleden was dit niet mogelijk, omdat de games per platform anders was. Er werd vaak gebruik gemaakt van een andere engine om de game op te draaien en er waren andere modi in de game. Maar dat moet met de PS5 dus anders gaat zijn en moet de mogelijkheid er wel zijn.

Of dat gaat betekenen of de stap van de PS4 naar de PS5 niet al te groot is, dat weten we nog niet. Maar als jij een fanatieke gamer bent die alles nieuw wilt hebben, maar jouw vrienden niet, dan kun je nu alsnog je favoriete games samen online spelen. Er vanuitgaande dat de game daadwerkelijk op de PS4 als de PS5 verschijnt.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony onthult detail PS5: goed nieuws voor eigenaren PS4
Sluiten