Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 mei 2018

PS4 Remote Play: Speel je favoriete games op een ander scherm

Het is heerlijk om na een dag werken thuis te komen en daar je PlayStation 4 aan te zetten. Genieten van games als Uncharted, God of War, Shadow of the Colossus en nog veel meer op het grote scherm. Een prachtige goal maken met Ronaldo in FIFA 18 met een 4K-tv met HDR-ondersteuning is echt een klein feestje. Er zullen echter momenten zijn waarop je televisie op een andere manier gebruikt wordt. Wellicht dat je geliefde per se haar favoriete serie via Netflix wilt kijken of dat je de nieuwste F1-race op de achtergrond aan hebt staan. Gelukkig kun je via PS4 Remote Play dan alsnog gaan gamen op je PlayStation 4.

PS4 Remote Play

In eerste instantie was PS4 Remote Play een functie die je enkel met je PlayStation Vita kon gebruiken, maar vandaag de dag kun je het ook doen via je laptop, je desktop, je Android telefoon en via een externe app zou het ook mogelijk moeten zijn om via je iPhone je games te proberen. Voor die laatste moet je echter wel betalen en wordt dus niet door Sony zelf beheerd.

PS4 Remote play

PS4 Remote Play is heel makkelijk om in te stellen. Eerst moet je op je PlayStation 4 naar instellingen gaan. Daar kies je vervolgens Remote-play verbindingsinstellingen en zet je Remote Play aan. Ook is het belangrijk dat je die PlayStation 4 als primaire PS4 hebt staan. Dat is eigenlijk het enige dat je op de PlayStation 4 moet doen.

Vervolgens moet je in het device dat je wilt gebruiken de specifiek applicatie downloaden. Op de Vita zit die app er standaard op. Als je van een pc of Mac gebruik wilt maken van de service, dan kun je hier de applicatie downloaden en voor Android moet je hier zijn. Als je de applicatie hebt, dan moet je daar inloggen met je Sony-account gegevens en je controller aansluiten. Op de Apple en pc doe je dat via een kabel, terwijl je als Android-gebruiker als het goed is via bluetooth verbindt. Vervolgens start je de boel op en zie je hoe het beeld van je PlayStation 4 via PS4 Remote Play op een ander scherm is getoverd.

PS4 Remote play

Perfect is gamen via PS4 Remote Play niet. Je beeldresolutie wordt omlaag geschaald naar 720p en meer dan eens zul je wat verbindingsproblemen ondervinden. Denk daarbij aan beelden die een beetje vastlopen of een verbinding die verbroken wordt. PS4 Remote Play is dan ook niet geschikt om online FIFA of Call of Duty te spelen, maar werkt perfect als je een rustige RPG wilt beleven. Als je klaar bent met al je games, dan hebben we hier nog een paar games voor je PlayStation 4 onder de twintig euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PS4 Remote Play: Speel je favoriete games op een ander scherm
Sluiten