Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 okt 2019

Handig: Bewaar je PS4 savefiles in de Cloud

Eén van de belangrijkste dingen die je in games hebt, is de mogelijkheid om je voortgang op te slaan. Er is niks vervelenders dan 10 uur in een game zitten en dan al je voortgang verliezen. Normaal gesproken is het voldoende om de savefiles op je hardeschijf te bewaren. Maar wanneer je tussen verschillende PS4-consoles switcht, omdat je bijvoorbeeld bij een vriend wilt gamen, of gewoon net wat meer zekerheid wilt hebben, is het goed om te weten dat je savefiles in de Cloud kunt bewaren.

PS4 savefiles in de Cloud

Om gebruik te maken van PS4 savefiles in de Cloud moet je een paar dingen doen. Het gaat namelijk niet vanzelf, helaas. Het belangrijkste dat je moet hebben is een actief PlayStation Plus-abonnement. Het is namelijk een functie die gekoppeld zit aan de service. De kans dat je dat al hebt is redelijk groot, aangezien je het moet hebben om je games online te spelen. Ook krijg je maandelijks een tweetal gratis games.

Black Friday PS4 Gamedeals
PlayStation Plus (Bron: PlayStation)

Als je dat op je PS4 hebt staan, dan heb je vervolgens twee mogelijkheden. Wanneer je om de zoveel tijd je savefiles in de Cloud wilt zetten, dan kun je het beste kiezen voor handmatig. Wil je echter alles in de cloud hebben staan, dan is er ook nog de automatische keuze.

Voor de handmatige PS4 Cloud savefiles ga je naar Settings. Daar kies je voor de optie Application Save Data Management en vervolgens heb je daar de optie Save Data in System Storage. Door hier op het kopje Upload to Online Storage te selecteren, heb je de mogelijkheid om savefiles van je verschillende games te selecteren en te uploaden.

Heb je liever dat je automatisch savefiles in de PS4 Cloud opslaat? Dan ga je vanuit het kopje Application Save Data Management naar de optie Auto-Upload. Wanneer je je PS4 in Rest Mode hebt zitten, dan uploadt hij automatisch de savefiles naar de Cloud en heb je er overal toegang tot. Tegenwoordig heb je in je Cloud Storage een opslagruimte van 100 GB, wat dus heel wat savefiles is. Wil je meer lezen over alles dat met de PS4 heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Handig: Bewaar je PS4 savefiles in de Cloud
Sluiten