Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 sep 2020

PS4-bezitters van Spider-Man krijgen geen PS5-upgrade

Eén van de meest interessante titels die straks op de PS5 gaat verschijnen is Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Deze game brengt een nieuw avontuur met Miles Morales in de hoofdrol.

Er is echter ook een Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition. Dit is het nieuwe avontuur, maar dat wordt samengevoegd met de game die in 2018 op de PS4 verscheen. Mocht je die game al hebben gespeeld en wil je hem op de PS5 beleven, dan moet je het avontuur volledig nieuw gaan kopen.

Geen PS5-upgrade voor Spider-Man

Want in tegenstelling tot heel wat games die deze periode uitkomen, krijg je geen mogelijkheid om je huidige PS4-exemplaar van Spider-Man te upgraden naar de PS5. Dit liet een woordvoerder van Sony weten tegenover website Kotaku. Daarin wordt duidelijk dat er geen plannen zijn om Marvel’s-Spider-Man: Remastered als een losse game uit te brengen, waardoor een upgrade niet van toepassing is. Ook is er geen mogelijkheid om de Ultimate Edition met een soort van korting te krijgen. Je moet echt de volle mep neerleggen wanneer je er mee aan de slag wilt gaan.

Spider-Man: Miles Morales PS5 beste games
De nieuwe superheld (Afbeelding: Insomniac Games)

Wat dat betreft is het gewoon het verstandigst om puur voor het nieuwe avontuur te gaan en de oude game te spelen op de PlayStation 4. Natuurlijk, de PS5-versie van Marvel’s Spider-Man kent bepaalde voordelen, maar dat is wat mij betreft niet genoeg om opnieuw een bak met geld naar Sony te sturen. Zo zijn je laadtijden verbeterd en maakt de nieuwe versie gebruik van ray-tracing effecten, waardoor de game er mooier uit zien.

Voor nieuwkomers wel upgrade-opties

Ga je nog geen PS5 bij de lancering halen? Dan is het mogelijk om Marvel’s Spider-Man: Miles Morales alsnog op de PS4 te halen. Deze game is wel up te graden naar de PlayStation 5 en je krijgt dan korting wanneer je de Ultimate Edition koopt. Maar wie nu al het origineel heeft, kan daar eigenlijk niks mee doen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PS4-bezitters van Spider-Man krijgen geen PS5-upgrade
Sluiten