Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 aug 2019

De PS5 zou begin 2020 uit de doeken worden gedaan

Momenteel speel je je favoriete games waarschijnlijk nog op de PlayStation4. Maar als alles goed gaat, dan kun je eind 2020 de PlayStation 5 in huis halen. Tot nu toe heeft Sony al het één en ander over de PS5 naar buiten gebracht. Daarbij focust het bedrijf zich vooral op de technische kant van het verhaal. Met name de laadtijden van games zouden vele malen korter worden op de nieuwe spelcomputer. De groot vraag is nu wanneer we echt vuurwerk gaan zien. Volgens deze bron zou dat begin 2020 gaan gebeuren.

Begin 2020 meer over de PS5

Er zou namelijk een plan zijn om een zogenaamde PlayStation Meeting 2020 te gaan houden. Die naam is eerder gebruikt. De onthulling van de PlayStation 4 werd ook gedaan tijdens een PlayStation Meeting in februari 2013 in New York. Ondergetekende was daar bij en zag hoe Sony voornamelijk zijn visie naar buiten bracht en zich iets minder focuste op het tonen van games. De PS5 zou ook tijdens zo’n meeting worden onthuld en andermaal zou er voor gekozen zijn om het in februari te gaan houden.

PS5
Voorlopig gamen we nog op de PlayStation 4 (Afbeelding: Bartek Mazurek)

Het grote verschil met de onthulling van de PS4 is dat we tijdens de PS5-onthulling naar verluid ook daadwerkelijk games gaan zien. Uitgevers als Electronic Arts, Activision, Ubisoft en Square Enix zouden hun games daar laten zien. Verder zou er tijdens de PlayStation Meeting ook ruimte zijn om meer te tonen van games die al een tijdje in ontwikkeling zijn. In 2020 moeten bijvoorbeeld games als The Last of Us Part II en Ghost of Tsushima gaan uitkomen. Games die zijn aangekondigd op de PS4, maar waarschijnlijk ook op de PS5 zullen gaan verschijnen.

Tot die tijd is het de verwachting dat we niet heel erg veel gaan zien van de PS5 en moeten we het voornamelijk doen met games voor de PlayStation 4. Gelukkig valt daar nog genoeg op te beleven.

Reageer op artikel:
De PS5 zou begin 2020 uit de doeken worden gedaan
Sluiten