De PS5 is gericht op de echte fanatieke gamers

Waar Sony zich met de PlayStation 3 wilde richten op de mainstream consument (die ook films wilde kijken via Bluray), daar ging de focus met de PlayStation 4 terug op de gamers. De slogan ‘For the Players’ is wat dat betreft een schot in de roos. Voor de PlayStation 5 lijkt dezelfde tactiek te worden gebruikt. De PS5 wordt volgens Sony’s chief executive Kenichiro Yoshida een spelcomputer voor de ‘hardcore’ gaming consumer, de echte fanatieke gamer dus.

PS5 voor de echte gamer

Dit liet Yoshida in een interview met Wall Street Journal weten. De PS5 zou vooral bedoeld zijn voor de fanatiek gamers die het belangrijk vinden om games te spelen die op het gebied van graphics enorm veel indruk maken. Het begrip hardcore gaming is redelijk breed, maar over het algemeen wordt het gezien als iemand die per jaar meer dan zes games koopt. Dus niet de speler die elk jaar een nieuwe FIFA en een nieuwe Call of Duty koopt om daar regelmatig mee te gaan spelen.

PS5
De ‘echte’ gamer

Ook wil Sony meer gaan inzetten op grote projecten die echte indrukwekkende games opleveren. Dat zou eventueel ten koste gaan van de creatieve games van de kleinere studios. Die zijn nog altijd welkom, maar in de strategie voor de PS5 wordt er meer focus gelegd op de grote games die andere uitgevers uitbrengen, terwijl er tegelijkertijd ook meer focus gaat zijn op de grote titels die vanuit de verschillende Sony-studios worden uitgebracht. Op die manier wil Sony er voor zorgen dat de hongerige consument krijgt wat hij of zij wilt. Op die manier moet de PS5 interessanter gaan worden dan de nieuwe spelcomputer die Microsoft op de markt wil brengen, Project Scarlett. Het duurt nog wel even voordat je met de nieuwe spelcomputer aan de slag kan. We verwachten hem niet eerder dan eind 2020.

Wil je meer lezen over de PS5? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
De PS5 is gericht op de echte fanatieke gamers
Sluiten