Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 mei 2020

Toekomstige PS5-games werken niet op de PS4

Er komen nog een aantal toffe games uit op de PlayStation 4. Denk maar aan The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima. Maar wanneer de PS5 straks op de markt komt, dan hoef je niet meer te verwachten dat toekomstige projecten ook nog op de PS4 verschijnen.

Dat is hetgeen dat Jim Ryan van Sony wist te vertellen tegenover Gamesindustry. De grote baas van PlayStation gelooft namelijk in het verdelen van spelcomputers in generaties.

PS5-games komen niet meer op de PS4

Dit is dus wel wat anders dan wat Microsoft van plan is om te gaan. Met de Xbox Series X zullen er nog veel games komen die zowel op de Series X als op de Xbox One gaan werken. Maar met de PS5 is het dus anders. Volgens Ryan gelooft het bedrijf in verschillende generaties. Met een nieuwe generatie spelcomputer, komen er ook meer mogelijkheden vrij. De meest voor de hand liggende optie is daarbij natuurlijk de extra kracht, waardoor games er beter uit komen te zien. Maar dat is slechts het begin.

PS5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

De PS5 brengt een aantal extra vernieuwingen met zich mee, waarvan Sony wilt dat de interne studios daar zo goed mogelijk gebruik van maken. Denk daarbij aan de mogelijkheden die de nieuwe DualSense controller brengt, de extra snelheden waarmee games kunnen worden ingeladen dankzij de SSD of het gebruik van 3D audio. Door ontwikkelaars zich volledig te laten focussen op iets wat er mogelijk is, dan hoeft men zich niet te laten inperken door oude technieken van de vorige generatie. Dat betekent dus ook dat het straks echt de hoogste tijd is om je huidige PS4 in te ruilen voor een nieuwe spelcomputer.

Wil je weten wat de PS5 straks gaat brengen? Dan is het goed om 4 juni om 22 uur in je agenda te zetten. Dan wordt namelijk de nieuwe spelcomputer met de games onthuld.

Reageer op artikel:
Toekomstige PS5-games werken niet op de PS4
Sluiten