Deze PS5-games komen nog naar de PlayStation 4 toe

Op 19 november is de PS5 te koop in Nederland. Momenteel vliegen de pre-orders de deur uit en is het moeilijk om een console te kopen. Toch is er geen paniek. Het lijkt er namelijk op dat heel wat games die zijn aangekondigd voor de PS5 ook nog gewoon op de PlayStation 4 komen.

En daarmee vaart Sony een andere koers dan destijds met de lancering van de PlayStation 4. Toen die spelcomputer uitkwam, was de PlayStation 3 zo goed als dood. Met de PS5 ligt dat anders.

Veel PS5-games gewoon nog naar de PlayStation 4

Diverse games die onlangs zijn aangekondigd voor de PS5 gaan namelijk gewoon nog naar de PlayStation 4 komen. Neem bijvoorbeeld Spider-Man: Miles Morales. Om die game is lang onduidelijkheid geworden. We dachten eerst dat het een complete remaster ging worden met extra content, maar nu is duidelijk dat het een stand-alone uitbreiding gaat worden. Op de PS5 kun je hem als je wilt in een Ultimate Edition halen, waarbij je ook het hoofdavontuur van de game uit 2018 in een remaster er bij krijgt. Maar als je de game al op de PS4 hebt, dan kun je hem daar gewoon los voor kopen. Als je vervolgens later alsnog een PlayStation 5 in huis haalt, dan kun je hem gratis upgraden naar die versie.

Horizon Forbidden West PS5
Deze game komt ook op de PS4 uit (Afbeelding: Sony)

En Spider-Man: Miles Morales is niet de enige game die straks op beide platformen te spelen is. Horizon: Forbidden West is een opvallende game die hetzelfde pad bewandelt. Het leek één van de games te zijn waarvoor je straks een PS5 in huis haalt. Maar als jij nog gewoon graag op de PlayStation 4 speelt, dan kun je gewoon op die spelcomputer met de game aan de slag gaan. Hetzelfde geldt voor Sackboy: A Big Adventure. Ook die game komt straks op beide platformen terecht.

Games wel beter op de PlayStation 5

Hoewel de games op beide platformen uitkomen, heeft de PS5-versie van de games wel bepaalde voordelen. De belangrijkste zit hem in de laadtijden, die aanmerkelijk korter gaan zijn. Daarnaast zien de games er op het nieuwe platform beter uit. In het geval van Spider-Man spreekt de ontwikkelaar over personages die beter haar, gezichtsanimaties en ogen kennen. Daarnaast maakt de game op dat platform gebruik van ray-tracing en verbeterde schaduwen. En dan heb je nog andere technieken die de nieuwe spelcomputer met zich meebrengt, zoals 3D audio en de haptic feedback van de nieuwe controller. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze PS5-games komen nog naar de PlayStation 4 toe
Sluiten