Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 september 2020

Kogel door de kerk: dit is wat de PS5 kost

Tijdens de PlayStation Showcase hebben we heel wat interessante games voorbij zien komen. Games waarvoor je straks echt een PS5 in huis wilt halen. Toch was het de grote vraag hoeveel de nieuwe spelcomputer nou zou gaan kosten.

En daar hebben we eindelijk een antwoord op gekregen. De PS5 gaat 499 euro kosten en komt op 19 november uit in Nederland. In een paar andere markten verschijnt hij een week eerder: 12 november. Wat dat betreft komt hij dus ongeveer tegelijkertijd met de Xbox Series X uit.

499 euro voor de PS5

De 499 euro geldt overigens voor de premium versie van de PS5. De versie die gewoon met een disc komt en waarbij je dus games fysiek kunt gaan spelen. Mocht iets krapper bij kas zitten en eigenlijk alles al digitaal binnenhalen, dan is er ook een digitale versie van de spelcomputer beschikbaar. Deze gaat met 399 euro net een tikkie goedkoper worden.

PS5 prijs
De prijs van de nieuwe spelcomputer (Afbeelding: Sony)

Met de prijs van 499 euro is de PS5 dus net zo duur als de Xbox Series X is. Toch heeft Microsoft wel een klein voordeel. Zij brengen ook de Xbox Series S op de markt. Dit is wel een spelcomputer die wat beperkingen heeft, maar wel 299 euro kost. Vergelijk je die met de digitale versie van de PlayStation 5, dan heb je een verschil van 100 euro. Van wat ik begrepen heb is die digitale versie van de PlayStation 5 hetzelfde als de gewone versie, met als enig verschil dat je geen discs kunt afspelen. Je kunt dus wel gewoon in 4K met alle toeters en bellen spelen.

Wanneer pre-orderen

Goed, we weten wanneer de PS5 uitkomt en hoeveel hij gaat kosten. Nu rest eigenlijk nog één vraag: wat gaat de dag zijn waarop we de spelcomputer kunnen pre-orderen? Voor de Xbox Series X is dat 22 september. Hopelijk gaat Sony daar niet heel erg veel van af zitten.

Reageer op artikel:
Kogel door de kerk: dit is wat de PS5 kost
Sluiten